Ploieşti: Cele mai bune filme eco vor rula la Sinaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În perioada 28 – 31 ianuarie 2010, la Sinaia va avea loc cea de-a doua ediţie a festivalului de film Green Planet Blues.

Timp de trei zile, Centrul Internaţional de Conferinţe “Casino” Sinaia va găzdui proiecţii ale celor mai reprezentative filme “verzi” din ultimii ani, discuţii la nivel înalt cu specialişti în ecologie atât din România, cât şi din străinătate şi un cinema solar.

Astăzi este ultima zi în care liceeni din toată ţara pot participa la concursul Green Teen Spirit, trimiţând un clip între 1 si 3 minute, pe orice suport tehnic, despre problemele de mediu care îi preocupă şi propuneri pentru soluţiile pe care ei le oferă. Până acum, 20 de liceeni s-au înscris la concursul Green Teen Spirit. Clipurile vor fi evaluate de un juriu format din specialişti în cinematografie şi mediu.

Cinci finalişti îşi vor vedea filmele proiectate la Sinaia, cot la cot cu cele mai noi şi mai răsunatoare filme de profil din ultimii doi ani, prezente în selecţia prestigiosului Festival International du Film D’Environnement Ile de France de la Paris. Modalitatea şi formularul de înscriere sunt disponibile pe website-ul www.greenplanetblues.ro.


„Dubiţa solară” vine din Olanda

CosyMo’s Solar Cinema, singurul cinematograf care nu prejudiciază în niciun fel mediul înconjurător va veni la Green Planet Blues tocmai din Olanda. “Dubiţa solară” va opri în Timişoara şi Sibiu şi va fi aşteptată în locaţii centrale de cei care vor să se delecteze cu proiecţii inedite. Spectatorii vor putea viziona, timp de 30 de minute, filme de scurt metraj.

În cadrul evenimentului, Tarom va prezenta în exclusivitate pentru România expoziţia Alex MacLean, un artist american care realizează fotografii din elicopter şi care oferă o perspectivă cu totul aparte asupra lumii în care trăim.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite