Ploieşti: Cei mai buni actori-elevi se întrec azi la „Toma Caragiu"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La Teatrul „Toma Caragiu"  elevi din toată ţara au venit încă de dimineaţă, de la ora 8.00, pentru a lua parte la cea de-a şaptea ediţie a Festivalului Naţional de teatru liceal.

15 trupe de teatru formate numai din elevii înscrişi la diferite unităţi şcolare din Prahova, Buzău, Harghita, Neamţ şi Dâmboviţa participă astăzi la marea finală a Festivalului Naţional de teatru liceal.

„Venim de la Buzău, am închiriat un microbuz şi suntem aici ca să participăm dar şi să plecăm acasă cu un premiu important. Nu este pentru prima dată când concurăm la Ploieşti, am mai participat şi chiar am şi câştigat un loc I. Nu avem emoţii pentru că suntem destul de familiarizaţi cu scena dar şi cu spectatorii", spune Cătălin Florea, elev în cadrul Grupului Şcolar „Grigore Moisil" din Buzău.

Alături de alţi şase tineri, Cătălin s-a prezentat în concurs sigur de forţele trupei lui de teatru.

De la ora 8.00, foaierul Teatrului „Toma Caragiu" s-a umplut de participanţi dar şi de susţinători sau profesori. După o tragere la sorţi pentru determinarea ordinii de concurs, tinerii au urcat rând pe rând pe scenă.

„Ne-am pregătit intens, ne-am întâlnit în ultima perioadă chiar şi în fiecare zi şi vom intra în competiţie cu numărul 7. Vom prezenta piesa „Spectator condamnat la moarte de Matei Vişniec" şi suntem încrezători, mai ales că anul trecut am ocupat locul III", spune o altă concurentă, Oana Trâmbiţaşu, elevă la Grupul Şcolar Industrie Uşoară Ploieşti

Premierea diseară, la teatru

Evenimentul care este organizat de către Casa de Cultură „I.L.Caragiale", în colaborare cu revista de artă dramatică „Drama" şi în GDF Suez, a reuşit să ajungă o tradiţie în Ploieşti.

În sala de teatru, peste 100 de copii, costumaţi şi aranjaţi, s-au întrecut în speranţa că se vor afla pe podium. Primii care au urcat pe scenă, emoţionaţi dar şi nerăbdători, au fost elevii ploieşteni înscrişi la Grupul Şcolar de Transporturi.

Concurenţii au avut posibilitatatea de a prezenta în concurs o piesă la alegere, indiferent de specific sau autor. Juriul a fost format din actori şi critici de artă, care s-au arătat exigenţi, în ciuda faptului că au luat parte la un concurs de teatru pentru elevi.

Festivitatea de premiere are loc tot în această seară, la sediul teatrului, de la ora 17.00. În plus, tot diseară, organizatorii festivalului vor mai acorda în această seară premii şi tinerilor care au câştigat Concursul de proză scurtă „I.L.Caragiale".

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite