Ploieşti: Cecilia Zamfiroiu transformă în realitate cele mai frumoase vise

0
Publicat:
Ultima actualizare:

De trei ani de zile deţine o firmă de organizări de evenimente şi spune că, în fiecare nuntă pe care a pus-o la punct, a investit nu numai imaginaţie şi efort, ci şi mult suflet.

După cinci ani în care a lucrat ca director de vânzări la o firmă producătoare de dulciuri, Cecilia s-a decis să se căsătorească.

A apelat la o firmă organizatoare pentru cel mai important moment din viaţa ei, însă, la un moment dat, a întâmpinat o situaţie neplăcută şi s-a lovit de inflexibilitatea reprezentanţilor firmei.

"În momentul acela am decis să-mi fac o firmă de organizări de evenimente şi mizat pe faptul că aveam suficientă experienţă în vânzări", explică tânăra. În final a apelat la o altă firmă, din Târgovişte, pentru organizarea nunţii sale, iar toate detaliile le-au realizat împreună.

După căsătorie, Cecilia a înfiinţat firma Cecil Events şi s-a dus la o bună prietenă de-a ei, care urma să se mărite, pentru a-i propune să se ocupe ea de organizarea nunţii ei.

Emoţii de început

"La nunta prieteni mele am avut emoţii mai mari decât la nunta mea. Am realizat totul, de la aranjarea restaurantului, mărturii, invitaţii, meniu, aranjamentele de flori pe mese, preziduu, perdea de lumini şi altele. A durat o săptămână să fie totul gata, însă, la final, prietenea mea mi-a spus că nunta ei a ieşit exact aşa cum a visat să iasă. Acel moment mi-a dat curajul să merg mai departe şi să renunţe la jobul în vânzări pe care încă îl păstrasem", spune Cecilia.

Au urmat peste 150 de nunţi de atunci, iar timpul de organizare s-a redus considerabil la 1-2 zile. După trei ani de organizări şi tot atâtea participări la târgurile de nunţi organizate în Ploieşti, tânăra spune că nu ar fi crezut niciodată că "va pune cristale pe masă", însă organizările de nunţi i se par acum foarte frumoase, elegente şi îi pot oferi satisfacţii personale. Acele clipe în care o mireasă îi mulţumeşte pentru nunta sa îi aduc cea mai mare fericire în sufelt.

Practică dar şi foarte creativă

Deşi o este o fire practică şi foarte realistă, Cecilia a investit în afacerea sa nu numai timp şi efort, ci şi multă imaginaţie.

Ea este creativă pentru fiecare eveniment în parte, discută cu clientul şi încearcă să afle care sunt dorinţele lui, dar totodată îi arată cum se poate realiza o nuntă de vis.

Iar pentru ca nunta să fie unică, tânăra oferă clienţilor săi posibilitatea de a avea în ziua nunţii lor obiecte unicat, cum ar fi pahare sau sfeşnice pictate chiar de ea.

Fiecare pahar sau sticlă de şampanie comandat de miri este desenat în culorile nunţii respective şi după un model stabilit împreună aceştia şi poate purta numele mirilor şi data nunţii lor.

Paharele, rămân, după nuntă, ca amintire celor doi însurăţei. În plus, bunul gust şi rafinamentul tinerei îşi spun cuvântul şi când vine vorba de arnajamentele florale, care pot împodobi buchetele miresei şi naşei, lumânările, arcadele, mesele, ringul de dans, biserica şi orice alt loc în care se desfăşoară o nuntă.

"Este important să ai imaginaţie, însă cel mai important este ca un client să aibă încredere în tine că poţi face evenimentul frumos, fiind vorba de unul dintre cele mai importante momente din viaţa sa. Colaborez cu multe restaurente din Prahova care mă recomandă, iar acest lucru conferă siguranţă clienţilor", mai spune tânăra organizatoare.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai ajuns să organizezi nunţi?

C.Z.: După ce am terminat facultatea, nu am lucrat niciodată ca inginer pentru că am considerat că nu mi se potriveşte această profesie. De când am terminat facultatea m-am angajat ca director de vânzări la o firmă producătoare de dulciuri, iar la nunta mea, printr-o întâmplare, am decis să înfiinţez propria mea firmă, care se numeşte Cecil Events.

Care este trendul în nunţi anul acesta?

C.Z.: Anul acesta tinerii care urmează să se căsătorească doresc o nuntă elegantă şi ieftină. Adică ei îşi doresc ca salonul să fie aranjat, cu arcadă, scaune îmbrăcate, aranjamente de flori pe mese dar cam atât, fără baloane, artificii, covor roşum, limuzină, trăsură sau porumbei. În privinţa culorilor, anul acesta la modă sunt nuanţele de alb şi crem.

Ce-i place:

Tinerei îi place foarte mult să călătorească, însă cea mai mare pasiune a ei este organizarea evenimentelor şi, mai presus de toate, să îi facă pe oameni, adică pe clienţii săi, fericiţi. Cel mai mult îi place momentul de final al organizării unui eveniment, atunci când are posibilitatea de a vedea reacţia mirilor şi rezultatul muncii ei.

Ce nu-i place:

"Nu-mi place să fiu minţită şi nici să mi se ascundă lucruri. De asemenea, nu-mi place că turismul la noi în ţară nu este dezvoltat şi exploatat aşa cum trebuie", explică Cecilia lucrurile care o deranjează cel mai mult.

 

PROFIL

NĂSCUTĂ: 10 noiembrie 1980, Ploieşti

STUDII: Facultatea de Inginerie Mecanică, Master în Transportul şi Depozitarea Hidrocarburilor în Rafinărie

FAMILIE: Căsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite