Ploieşti: Cea mai nouă tendinţă în materie de botez este închirierea zânelor ursitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ursitoarele prevestesc sănătate şi frumuseţe nou-născuţilor
Ursitoarele prevestesc sănătate şi frumuseţe nou-născuţilor

Ploieştenii nu se mai mulţumesc cu o simplă petrecere de botez, ci fac din ceremonie un adevărat spectacol cu zâne, focuri de artificii şi surprize pentru invitaţi.

Pentru a fi siguri că pruncii lor vor avea parte în viaţă de frumuseţe, inteligenţă, sănătate şi dragoste, părinţii au grijă să le aranjeze aceste "daruri" încă de la botez.

La ideea că pot face din botez o afacere, dar şi un spectacol, s-au gândit iniţial firmele care organizează evenimente. În Ploieşti, serviciile de închirieri de ursitoare au apărut doar de câteva luni şi, majoritar, aparţin unor firme de profil din Bucureşti sau din Ardeal.

De obicei, ursitoarele sunt un cadou al naşilor sau al tatălui pentru mamă, copil şi invitaţi. Scenariul decurge după următorul tipar: la aproximativ 90 de minute de la începerea petrecerii, pe un fundal de muzică de poveste, îşi face apariţia prima dintre cele trei ursitoare.

Este Zâna Frumuseţii, poartă straie albastre şi aduce copilului în dar un bol cu apă şi scoici. Urmează, pe rând, Zâna Norocului, înveşmântată în galben şi cu daruri din spice de grâu şi sora cea mare, Zâna Dragostei, cu rochie roşie şi un felinar aprins pentru nou-născut.

Mama şi copilul sunt înconjuraţi de un dans în care firul vieţii este derulat de pe fus, iar la sfârşit este rostită urarea: "Să ai trai curat şi luminat cum Dumnezeu a dat şi Maica Sfântă a lăsat".

Creştinism şi păgânism

Spectacolul este impresionant prin textele pline de farmec şi umor, coregrafia deosebită şi împletirea de ritualuri creştine şi păgâne.

"Ne-am gândit să mărim oferta serviciilor noastre, de organizări de evenimente cu ursitoarele de botez şi să înfrângem teama unor mămici de acest ritual. Mulţi oameni asociază ursitul cu aspecte pozitive, dar şi negative, venite din păgânism. Zânele noastre sunt actriţe profesioniste care desăvârşesc taina botezului cu un ritual benefic cu accente de poveste", ne-a spus Bogdan Tudor, administratorul firmei Golden Party care acoperă atât cererile de petreceri din Cluj cât şi din Ploieşti şi Bucureşti.

Tarifele ursitoarelor

Închirierea zânelor ursitoare costă între 400 şi 600 de lei, în funcţie de complexitatea spectacolului, iar durata acestuia este cuprinsă între un sfert şi o jumătate de oră.

Dacă părinţii vor şi un foc de artificii care să încheie ritualul şi să însoţească tortul aniversar, aceştia trebuie să mai achite încă 200 de lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite