Ploieşti: Cât vă costă echiparea maşinii de iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine de arhivă
Imagine de arhivă

Magazinele de piese auto şi service-urile oferă promoţii şoferilor care se grăbesc să îşi asigure autoturismele pentru la iarnă.

Pentru că în staţiunile de pe Valea Prahovei au căzut deja primii fulgi de nea, ploieştenii amatori de munte au început să ia cu asalt magazinele de profil pentru a-şi echipa autoturismele de iarnă. De frică să nu rămână cu marfa comandată pe stoc, multe magazine aduc anvelope la comandă, în special mărcile mai scumpe.

„Oamenii au început să cumpere anvelope de iarnă de câteva săptămâni. Cele mai căutate sunt anvelopele pentru modelul Logan, ale căror preţuri se încadrează între 210 şi 330 de lei. Pentru Skoda şi Volkswagen anvelopele costă între 220 şi 340, iar pentru Passat şi Renault Megane între 330 şi 500 de lei", ne-a declarat Georgiana Miron, reprezentant vânzări Eka Trust.

Service-urile auto se întrec în oferte pentru cei care achiziţionează şi montează anvelopele la aceeaşi firmă. „Clienţii care cumpără anvelope din magazinul nostru au asigurat montajul gratuit. De asemenea, oferim şi preţuri promoţionale celor care achiziţionează cel puţin două bucăţi şi un tarif şi mai scăzut clienţilor care cumpără patru anvelope. Ploieştenii au început să devină mai conştienţi de echiparea maşinii pentru condiţii de iarnă pentru că o anvelopă de iarnă este fabricată dintr-un material mai moale care rezistă la temperaturi scăzute şi asigură un spaţiu de frânare mai bun", ne-a declarat Valentin Vasile, responsabil service Poliserv.

Cele mai ieftine anvelope sunt pentru posesorii de Logan, acestea costând 175 de lei bucata. Cele mai scumpe cauciucuri de iarnă pentru maşinile autohtone costă 264 de lei bucata pentru un pachet de patru. Pentru Renault, un pachet de două anvelope pleacă de la 159 de lei bucata şi ajunge până la 199 de lei bucata.

Anvelope second-hand

Pentru cei care nu îşi permit să îşi monteze anvelope noi de iarnă, dar nici nu riscă să meargă cu cele de vară, au apărut anunţuri în ziarele de mică publicitate pentru anvelope second-hand. De exemplu, un ploieştean a scos la vânzare patru cauciucuri de iarnă pentru un VW Golf la un preţ de 300 de lei.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite