Ploieşti: Cât costă să admiri muntele de la înălţime

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Telegondola este una dintre actracţiile turistice din Sinaia
Ploieşti: Telegondola este una dintre actracţiile turistice din Sinaia

Deşi în staţiunile de pe Valea Prahovei încă nu este zăpadă, prognozele meteo din perioada următoare încurajează autorităţile care aşteaptă deschiderea sezonului de iarnă.

Până atunci, turiştii care ajung la munte în această perioadă se pot bucura de o plimbare cu telecabina sau telegondola şi pot admira frumuseţile naturii de la înălţime. Instalaţiile de transport pe cablu funcţionează atât în Sinaia, cât şi în Buşteni şi Azuga.

În Sinaia, telegondola funcţionează în fiecare zi, între orele 9.00-17.00, cu excepţia zilei de marţi când are program de la 12.00. O plimbare cu telegondola dus-întors de la Cota 998 până la Cota 1400 costă 18 lei, iar copiii între 5 şi 12 ani au o reducere de 50%.

Copiii de până în cinci ani beneficiază de gratuitate. Cei care vor să se plimbe cu telecabina vor trebui să scoată mai mulţi bani din buzunare. O tură completă de la Sinaia la Cota 2000 costă 52 lei, iar un drum dus-întors de la Sinaia la Cota 1400 sau de la Cota 1400 la Cota 2000 este 26 lei.

Telecabina funcţionează de marţi până vineri între 8.00-16.00, iar în weekend până la ora 17.00.

Mai scump la Buşteni

La Buşteni, o plimbare cu telecabina este mai scumpă cu 2 lei decât la Sinaia, un drum până la Babele şi înapoi costând 54 de lei. Programul începe de la 8.30 iar ultima cabină coboară la 15.45.

"Toate traseele de abrupt sunt închise în acest moment", după cum ne-a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Buşteni, Vlad Dinu. O plimbare cu telescaunul este ceva mai ieftină, aceasta costând 16 lei.

Turiştii care vor să vadă Azuga de la înălţime vor trebui să scoată din buzunare 25 de lei pentru o urcare şi o coborâre cu telegondola. Programul este în fiecare zi, de la ora 9.30 la 16.30, cu excepţia zilei de marţi când se face revizie.      

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite