Ploieşti: Câmpina a devenit raiul infracţiunilor economice

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Lipsa în gestiune, primul pas spre faliment - imagine arhivă ADS Ploieşti
Lipsa în gestiune, primul pas spre faliment - imagine arhivă ADS Ploieşti

Pagube uriaşe, cecuri false şi sustragerea de la plata impozitelor sunt doar câteva dintre aspectele cercetate de poliţiştii de investigare a fraudelor din Prahova.

Polul infracţiunilor economice pare să se fi mutat la Câmpina după ce angajaţii Biroului de Investigare a Fraudelor din municipiu au depistat şi au dispus începerea urmăririi penale împotriva mai multor persoane care au comis infracţiuni economice.

Astfel, în atenţia oamenilor legii a intrat Eugen Marinescu, în vârstă de 32 de ani, din Târgovişte care, în calitate de gestionar la o societate din Câmpina şi-a însuşit contravaloarea produselor din gestiune valorificate fără întocmirea documentelor legale, creând un prejudiciu de 50.000 de lei.

Tot la Câmpina, Graţiela P., în vârstă de 37 de ani, administrator la o societate comercială s-a sustras de la plata impozitului pe dividendele încasate, aferente profitului realizat pe anul 2007, cu aproximativ 300.000 de lei.

În aceeaşi localitate, Daniela M. şi Constantin I. au emis file cec fără a avea disponibil în cont, cauzând un prejudiciu de 126.000 de lei, respectiv 55.000 de lei.

Aceştia au încercat să plătească astfel contravaloarea unor produse şi materiale de construcţii care aprovizionau societăţile la care sunt administratori.

Împotriva tuturor s-a dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiuni ce aduc atingere bugetului consolidat al statului, prejudiciul cauzat fiind recuperat în proporţie de 95%.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite