Ploieşti: Câinii comunitari de la Adăpostul Bucov luptă până la moarte pentru hrană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
În ultima săptămână 12 câini au murit la Adăpostul de la Bucov
În ultima săptămână 12 câini au murit la Adăpostul de la Bucov

Câinii comunitari aflaţi în Adăpostul de la Bucov au ajuns să se sfâşie între ei în ţarcurile amenajate. O recunosc cu jumătate de gură chiar îngrijitorii lor, care spun că e normal să se întâmple aşa ceva pentru că sunt foarte mulţi şi flămânzi.

În ţarcurile amenajate în apropierea pădurii de la Bucov sunt găzduiţi în acest moment 634 de câini adunaţi de pe străzile din Ploieşti. Locuri libere nu mai sunt de multe luni, aşa că activitatea de ecarisaj se face doar la sesizările urgente.

Aşa s-a întâmplat şi cu Bobiţă, un câine care se aciuase pe lângă un bloc din vestul oraşului. De el avea grijă una din locatarele imobilului, care îl hrănea zilnic. Maidanezul a dispărut săptămâna trecută şi femeia, care a vrut să-şi păstreze anonimatul de teama vecinilor, a aflat că bietul căţel a fost luat de hingheri şi dus la adăpost.

„Am mers acolo să-l recuperez pe Bobiţă, că era un căţeluş tare cuminte şi nu făcea nici un rău. Mi-a zis un îngrijitor că a murit după ce l-au muşcat ceilalţi câini din ţarc. Au spus că de la mâncare s-au luat la bătaie", ne-a mărturisit femeia. „Unii mor pentru că se mai luptă şi pentru hrană. Rezistă cei mai puternici", a recunoscut Mihai Petrache, unul dintre îngrijitorii de la Adăpostul Bucov.

Agresivi în captivitate

Oficial, conducerea adăpostului de câini susţine că nu mâncarea e cauza pentru care animalele sunt agresive între ele, ci aglomeraţia. „Anul trecut din 900 de capete capturate, 447 au murit în adăpost din cauze naturale. Printre aceştia au fost şi cei morţi din cauză că au fost muşcaţi de ceilalţi. Nu pentru că sunt flămânzi se bat, ci pentru că sunt foarte mulţi în fiecare padoc", ne-a declarat Iulian Costache, noul şef al adăpostului de la Bucov.

Ce părere au reprezentanţii unor organizaţii de protecţie a animalelor despre situaţia  de la Adăpostul de câini comunitari de la Bucov aflaţi, mâine, în cotidianul "Adevărul de Seară", ediţia de Ploieşti

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite