Ploieşti: Biletele şi abonamentele RATP s-au scumpit din nou

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preţul unui bilet a crescut de la 1,5 la 1,6 lei, iar al unui abonament lunar pe un traseu de la 50 la 52 de lei.

În şedinţa extraordinară de ieri a Consiliului Local, aleşii au hotărât să scumpească preţul biletelor şi abonamentelor RATP. Asta în condiţiile în care ultima majorare avusese loc la sfârşitul anului trecut, când preţul unui bilet a crescut de la 1.2 la 1,5 lei. Decizia este motivată de actualizarea tarifelor de călătorie cu valoarea TVA-ului de 24%. Dacă ar fi aplicat majorarea de 5%, consilierii ar fi ajuns la un preţ de 1,56 lei, dar ca să nu aibă probleme în calcul, s-au gândit să îl rotunjească la 1,6 lei.

Astfel, de astăzi, ploieştenii plătesc 1,6 lei pe un bilet, 3,2 lei pe un bilet cu două călătorii, 52 de lei pe un abonament lunar pe o singură linie, 6,3 lei pentru o legitimaţie de o zi şi 1.040 lei pentru un abonament lunar pe toate traseele. 

Biletele achiziţionate la preţul vechi pot fi preschimbate doar la tonetele RATP până pe 9 iulie. Pensionarii vor beneficia în continuare de transport gratuit pe toate mijloacele de transport, costul fiind suportat de către administraţia locală.

Cristi Mărişoiu, 20 de ani

„Mai au să scumpească aerul, că în rest au scumpit tot ce era"

image

Mirela Oprea, 25 de ani

„Biletele şi abonamentele mi se par şi aşa destul de scumpe, nu cred că era necesară o nou majorare"

image

Nicolae Dumitru, 75 de ani

„Chiar dacă eu circul gratis, am copii care dau o grămadă de bani pe transportul în comun"

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite