Ploieşti: Bătaia celor două eleve de la şcoala Nicolae Simache nu a rămas fără urmări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidentul a avut urmări fără precedent – imagine arhivă ADS Ploieşti
Incidentul a avut urmări fără precedent – imagine arhivă ADS Ploieşti

Conducerea Inspectoratului Şcolar Prahova a demarat un amplu control în unităţile de învăţământ din judeţ.

Scandalul de proporţii iscat săptămâna trecută după postarea pe internet a unui film în care două eleve se băteau pentru un penar a determinat reacţia autorităţilor.

Directorii şcolilor din Prahova au fost convocaţi de urgenţă la Inspectoratul Şcolar Judeţean pentru instruiri suplimentare, iar toţi inspectorii şcolari participă săptămâna aceasta la un control ce vizează aproximativ 250 de unităţi de învăţământ.

Comisiile de prevenire şi combatere a violenţei în şcoli, unităţi care funcţionează din 2007 în fiecare şcoală din ţară, vor fi luate la bani mărunţi. Inspectorii vor verifica dacă acţiunile din planul acestor comisii au şi fost aplicate concret în şcoli.  

"Am cerut imperativ şi o reorganizare a serviciului pe şcoală, în sensul că, dacă unitatea de învăţământ este mare ca suprafaţă, serviciul să fie asigurat de doi profesori care să fie în mijlocul elevilor în fiecare pauză", ne-a spus Nicolae Angelescu, inspector şef al ISJ Prahova.

Doar 60 de psihologi

Şi elevii au venit cu propunerea ca profesorii şi părinţii să participe la activităţi extra-şcolare pentru (re)crearea unei legături între familie şi şcoală.

Totodată, în perioada următoare vor fi organizate cursuri de formare profesională pentru profesori privind combaterea şi prevenirea violenţei în şcoli. De ajutor ar fi şi suplimentarea psihologilor din şcoli, doar 60 în Prahova, unuia singur revenindu-i pentru consiliere elevi din câte patru-cinci şcoli.

Urmare a incidentului de săptămâna trecută, toţi cei patru copii implicaţi - două eleve de clasa a VII-a care s-au bătut şi doi băieţi care le-au filmat şi instigat - au primit nota scăzută la purtare şi au fost eliminaţi pentru câteva zile, iar părinţii lor au fost amendaţi.

"Au fost atât de şocaţi de amploarea gestului lor încât au nevoie de consiliere psihologică", ne-a spus Aurel Graur, purtător de cuvânt al ISJ Prahova

Două incidente grave

În nici trei luni de la începerea acestui an, în Prahova s-au înregistrat două incidente în care sunt implicaţi elevi.

În ianuarie, doi băieţi de la liceul particular Mihail Manoilescu s-au bătut în clasă, iar în martie, cele două eleve de clasa a VII-a de la şcoala Nicolae Simache s-au înjurat la uşa cortului şi s-au păruit pentru un penar.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite