Ploieşti: Balastieră ilegală la Lipăneşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Patronii balastierei din comuna Lipăneşti extrag nisip şi pietriş fără autorizaţie. Aceştia au fost amendaţi pentru exploatare fără permis şi evaziune fiscală.

Poliţiştii de investigare a fraudelor din cadrul Poliţiei Oraşului Boldeşti Scăeni, împreună cu reprezentanţi ai Gărzii Naţionale de Mediu - Comisariatul General Bucureşti, au efectuat un control la o staţie de sortare agregate minerale din comuna Lipăneşti, sat Şipotu, care aparţine unei societăţi comerciale din capitală.

În urma verificărilor efectuate, oamenii legii au constatat că societatea exploatează zăcământ de minerale (nisip şi pietriş), în zona denumită „TERASA 3", situată pe malul stâng a râului Teleajen, în extravilanul comunei Lipăneşti, sat Şipotu, fără a deţine permis de exploatare sau licenţă eliberate de Agenţia Naţională Pentru Resurse Minerale şi nici autorizaţii de mediu şi gospodărire ape.

S-a întocmit proces verbal de constatare pentru săvârşirea infracţiunilor de exploatare a resurselor minerale fără licenţă sau permis, faptă prevăzută şi sancţionată de art. 38, alin. 2 din L. 85/2003- Legea minelor, şi evaziune fiscală  faptă prevăzută şi sancţionată de art. 9, alin. 1 din L. 241/2005.

Cercetările continuă pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului consolidat al statutului.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite