Ploieşti: Autorităţile ploieştene nu ştiu că pubelele continuă să fie ridicate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Actualul operator de salubritate, firma Rosal, promite că, de mâine, ploieştenii vor fi dotaţi cu recipienţi noi.

Degringolada din Ploieşti pe tema salubrităţii continuă. Autorităţile se contrazic în declaraţii de la o zi la alta, pasând responsabilitatea dintr-o parte în alta. Deşi Primăria susţine că ridicarea pubelelor a fost sistată, fostul operator de salubritate, SC Veolia, continuă acţiunea de luare a recipienţilor de la asociaţiile de proprietari.

Facturile pentru pubele nu se decontează de Primărie

„În urma şedinţei care a avut loc s-a hotărât sistarea ridicării pubelelor. Totodată, firma Rosal trebuie să hotărască dacă va închiria pubelele sau le va cumpăra şi va trebui să le pună la dispoziţia ploieştenilor în mod gratuit”, ne-a declarat Răzvan Lungu, directorul Regiei Autonome de Servicii Publice Ploieşti. În ceea ce priveşte posibilitatea decontării facturii de închiriere a pubelelor de către Primărie avansată de către primarul Andrei Volosevici, Răzvan Lungu a exclus din start această variantă: „Nu avem cum să plătim factura pentru închirierea pubelelor. Nu există prevedere bugetară pentru această cheltuială”.

Între timp, reprezentanţii Veolia îşi continuă programul de ridicare a pubelelor din oraş. „Noi continuăm programul de ridicare conform graficului trimis administraţiei. Luăm între 60 şi 120 de recipienţi pe zi. Nu suntem dispuşi să închiriem pubelele noului operator pentru că le vom folosi în alte oraşe unde vom participa la licitaţii”, ne-a declarat Cornel Vicol, purtătorul de cuvânt al SC Veolia.

Vom avea pubele noi?

Deşi nu au făcut un calcul al costului pubelelor care trebuie înlocuite în Ploieşti, reprezentanţii Rosal spun că, de astăzi, vor aduce recipienţi noi în locul celor luaţi de Veolia. „Nu avem ce să facem, trebuie să înlocuim recipienţii. Vom aduce alţii noi. Nu am calculat costurile, mai bine să nu ne gândim”, a spus Valentin Dobre, managerul Rosal.

Firma lui Prigoană, în insolvenţă

Rosal Ecologic & Recycling System, una dintre firmele aparţinând Rosal Group controlată de Honorius Prigoană, a cerut săptămâna aceasta insolvenţa la Tribunalul Bucureşti. De la începutul acestui an, firma a fost somată pentru neplata unor datorii de către mai multe societăţi. Rosal Ecologic & Recycling System are ca obiect principal de activitate salubrizarea comunelor limitrofe Bucureştiului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite