Ploieşti: Au început cursurile de paraşutism la Aerodromul Strejnic - şcoala marilor sportivi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cel mai tanar cursant are 16 ani
Cel mai tanar cursant are 16 ani

Tinerii s-au înscris fie la paraşutism , fie la zbor cu motor, şi au participat, cu emoţii şi bucurie, la festivitatea de deschidere a activităţilor derulate în anul şcolar 2010-2011.

La Aerodromul Strejnic a fost, ieri, o zi foarte agitată. Peste 50 de tineri din Ploieşti şi nu numai au participat la deschiderea oficială a cursurilor de paraşutism şi zbor cu motor.

„Eu am deja un an „vechime", m-am înscris la cursuri anul trecut în luna ianuarie şi primul meu salt cu paraşuta l-am făcut în luna august 2009, la câteva zile după ziua mea, care a fost pe 6 august. La primele trei salturi nu am avut deloc emoţii, însă la al patrulea am avut trac, apoi mi-a trecut şi am început să sar de plăcere. Până acum am la activ nouă salturi", spune una dintre cursante, Miruna Vasile, care are 16 ani şi este elevă la Colegiul Naţional „I.L.Caragiale" din Ploieşti.

Sportivi cu palmares

Printre bobocii prezenţi ieri la deschidere, s-au aflat însă şi cursanţi cu foarte multă experienţă, pentru care aceste sporturi reprezintă mai mult decât o pasiune. „Am 459 de salturi cu paraşuta la activ, fac parte din lotul naţional al României şi anul trecut am câştigat locul II la două campionate naţionale de precizie şi aterizări, la juniori. Sar cu paraşuta din 2004, iar în prezent lucrez la Batalionul 60 Paraşutism Băneasa-Otopeni, din Buzău", explică Andrei Machedon, un tânăr în vârstă de 23 de ani.

Aerodrom cu vechime

Aerodromul Strejnic a fost înfiinţat în 1936, având titulatura de Clubul Regal. În 1950 şi-a schimbat denumirea în Aerodromul Gheorghe Bănciulescu. De atunci, acest aerodrom funcţionează ca unitate bugetară cu scopul de a pregăti şi instrui gratuit tinerii cu vârste cuprinse între 16 şi 23 de ani.

„Este ca o pepinieră acest club, alături de celelalte din ţară, care de-a lungul timpului a oferit oameni valoroşi aviaţiei militare şi civile", spune comandantul Aerodromului Strejnic, Ioan Baican.

Omul sfinţeşte locul

Toate activităţile dedicate tinerilor se desfăşoară la Aerodromul din Strejnic pe bază de voluntariat. Instructorii Dragoş Stoicescu, de zbor cu motor, şi Constantin Gangan, de paraşutism, susţin aceste cursuri având ca unică motivaţie pasiunea lor nemărginită pentru sporturile aeriene. Cea mai mare recompensă o reprezintă, desigur, performanţele elevilor lor.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite