Ploieşti: Atenţie pe unde mergeţi! Neglijenţa unora vă poate trimite la spital

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Locuitorii din zona Vest au demarat, ieri, o acţiune de deszăpezire la blocuri
Locuitorii din zona Vest au demarat, ieri, o acţiune de deszăpezire la blocuri

Din cauza unor ploieşteni neglijenţi, care nu deszăpezit aleile imobilelor unde locuiesc, sute de persoane au ajuns la spital cu fracturi şi entorse. Poliţia Comunitară "îi pândeşte" pentru a le da amenzi.

Numărul prahovenilor care au ajuns în spital cu mâini şi picioare rupte, după ce au alunecat  pe gheaţa formată pe trotuare, a crescut îngrijorător. Ca un bilaţ al unei săptămâni în care a nins aproape în continuu, de marţea trecută şi până astăzi, la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean din Ploieşti s-au prezentat peste 220 de prahoveni cu fracturi şi entorse.

Cei mai mulţi dintre pacienţi sunt persoane de vârsta a treia. Autorităţile spun că vina pentru multe dintre aceste cazuri o poartă cetăţenii care, ignorând amenzile pe care le pot primi de la Poliţia Comunitară, nu şi-au curăţat trotuarele din faţa imobilelor care le aparţin, acestea devenind adevărate capcane pentru trecători.

 Sunt şi ploieşteni cu bun simţ

Cei mai activi la capitolul deszăpezire au fost locatarii blocurilor situate în cartierele periferice ale municipiului, în special cei care au domiciliu pe  aleile şi străzile unde utilajele cu materiale antiderapante nu au ajuns. Ieri, de dimineaţă şi până târziu, pe Şoseaua Vestului, a avut loc o acţiune în forţă a ploieştenilor cu simţ civil.

Zeci de persoane, tineri şi vârstnici, "înarmaţi" cu lopeţi şi cu mături au ieşit în faţa blocurilor să facă poteci prin zăpadă, pe unde locatarii să poată trece în siguranţă, fără teama că şi-ar putea fractura mâinile şi picioarele.

"Am îmbinat utilul cu frumosul şi cu respectul pentru oameni. Nu trebuie să privim pe geam cu alţii îşi rup gâtul pe gheaţa formată în faţa blocurilor noastre. Ar trebui să ne simţim foarte vinovaţi pentru ce li se întâmplă. Gestul nostru ar trebui urmat de toţi ploieştenii" a spus Eugen Sitirescu, un bărbat de 50 de ani, locatar al unui imobil situat pe Şoseaua Vestului.

Amenzi pentru...nesimţire

Poliţiştii Comunitari din Ploieşti au împărţit deja peste 40 de avertismente şi amenzi persoanelor care nu şi-au curăţat trotuarele din faţa imobilelor.

"Neglijenţa se plăteşte. Am dat mai întâi avertismente, am văzut că prea puţini au ţinut cont de ale, şi am trecut la amenzi. Cele mai multe au fost încasate de persoanele juridice", a declarat Carmen Gheorghe, şefa Poliţiei Comunitare Ploieşti. Valoarea sancţiunilor e cuprinsă între  50 şi 500 de lei.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite