Ploieşti: Atenţie la ce grădiniţe particulare vă înscrieţi copiii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cele peste 20 de unităţi de învăţământ preşcolar private existente în Ploieşti, doar şase au autorizaţii de funcţionare şi oferă garanţia unor servicii de calitate.

Ploieştenii care nu au mai găsit locuri pentru copiii lor la grădiniţele de stat din municipiu au ca alternativă unităţile de învăţământ preşcolar private. În schimbul unei sume cuprinse între 200-400 de euro, lunar, părinţii primesc din partea educatorilor promisiunea că odraslele lor vor avea parte de atenţie sporită, cursuri de limbi străine, dansuri, muzică, excursii periodice în diverse locuri unde se pot distra, şi tot felul de alte oferte educative greu de refuzat.

Numai că, de cele mai multe ori, ploieştenii care intenţionează să-şi înscrie copiii la grădiniţe particulare uită să întrebe alte lucruri esenţiale, cum ar fi siguranţa celor mici, conţinutul meniului pentru mic dejun şi prânz, asistenţă medicală, şi cel mai important nu se interesează dacă unitatea are toate autorizaţiile de funcţionare, din partea Ministerului Educaţiei.

În legalitate sunt doar opt grădiniţe în tot judeţul

Potrivit unei situaţii pusă la dispoziţie de Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova, în prezent, doar opt grădiniţe particulare din Prahova au autorizaţie şi sunt în curs de acreditare la ARACIP (Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preşcolar).Este vorba despre grădiniţele Cristal, Pişcoţel, Cinderella(cu program prelungit), Ursuleţul, Ariel, Ducky-Duck, Forget-Me-Not (Breaza) şi SACHI (Câmpina).

„Trebuie să facem diferenţa între societăţile comerciale care spun că funcţionează ca grădiniţe şi care oferă servicii after-school sau de îngrijire şi cele care au fost înfiinţate ca unităţi de învăţământ preşcolar cu program scurt şi prelungit. Avem şase grădiniţe autorizate în Ploieşti care oferă garanţia unor servicii de calitate. Celelalte unităţi particulare existente în Ploieşti, care desfăşoară programe cu copiii, nu se află pe lista Ministerului",a precizat profesorul Aurel Graur, purtător de cuvânt la Inspectoratul Judeţean Şcolar Prahova.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite