Ploieşti: Atenţie! Valul de căldură şi radiaţiile vor persista până mâine

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pompierii au fost solicitaţi pentru a stinge mai multe incedii izbucnite din cauza temperaturilor ridicate.

Temperaturile extrem de ridicate, precum şi avertizarea de cod galben de caniculă pentru jumătatea sudică a judeţului Prahova se vor menţine până miercuri. Temperaturile maxime vor depăşi 37 de grade Celsius, iar minimele se vor situa în jurul valorii de 21 de grade.

Pentru a evita problemele cauzate de radiaţiile solare, prahovenii, în special cei care au afecţiuni cronice, bătrânii şi copiii nu trebuie să stea în soare în intervalul 11.00 - 18.00.

De asemena, medicii recomandă o hidratare corespunzătoare, respectiv consumul de apă la un interval de minimum 20 de minute şi evitarea consumului de băuturi alcoolice sau cu conţinut ridicat de cofeină.

 

Incedii din cauza caniculei

Totodată, pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova au fost deja solicitaţi pentru a stinge patru incedii izbucnite în Ploieşti, Băicoi, Măneşti şi Scorţeni, în ultimele zile.

Cel mai grav incident a avut loc în satul Mislea din comuna Scorţeni, unde  o anexă gospodărească, dar şi 1.000 de kilograme de furaje şi podul din lemn al acesteia au ars complet.

Pompierii au reuşit să salveze bunuri în valoare de 60.000 de lei, însă pagubele produse de acest incediu se ridică la 1.500 de lei.

Potrivit reprezentanţilor  ISU Prahova se pare că focul a fost provocat de o ţigară aruncată la întâmplare, iar temperaturile ridicate nu au făcut decât să favorizeze aprinderea.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite