Ploieşti: Aşteptare şi nervi la cabinetele medicilor de familie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Indiferent de starea afecţiunilor lor, oamenii sunt nevoiţi să aştepte pentru o vizită la medic, însă cei care au posibilitatea, pot beneficia de consultaţii contra cost.

Fie că este vorba de pacienţi care suferă de afecţiuni trecătoare sau de boli grave, cum ar fi diabet, cancer sau boli cronice, care au nevoie de trimiteri sau reţete pentru continuarea tratamentelor, ploieştenii sunt nevoiţi să trecă prin momente grele atunci când se adresează cabinetelor medicilor de familie.

„Am vrut să fac o programare la medic şi mi-a spus de la cabinet că aş putea să mă programez acum pentru sfârşitul lunii septembrie. Nu cred că pot aştepta până atunci, pentru că nu mă simt deloc bine şi cred că starea mea de sănătate se poate agrava. Aş fi preferat să tratez de acum afecţiunea, decât să ajung la urgenţe şi să am nevoie, Doamne fereşte,  de internare", spune Rodica Tudose, o pacientă.

Limită de 20 de consultaţii

Zilnic, în baza contractului încheiat între Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate Prahova şi cabinetele medicilor de familie, pot fi consultate doar 20 de persoane. Pe holurile unităţilor medicale, se strâng, însă, în fiecare zi, mult mai mulţi bolnavi.

„De fiecare dată facem compromisori şi lăsăm şi alte persoane să intre la consult, cu toate că  ce depăşesc, nu sunt decontate de CAS", explică medicul Gabriel Brătescu din Ploieşti.

Consultaţii contra cost

Pacienţii care au posibilităţi financiare pot solicita la cabinetele medicilor de familie consultaţii contra cost, care variază ca preţ între 10 şi 20 de lei, în funcţie de unitate.

„Aceste consultaţii le realizăm fără acte în contract cu Casa. Până la urmă, noi primim în cabinete toţi pacienţii, însă nu există o reglementare legală în ceea ce priveşte depăşirea limitei de 20 de bolnavi", explică medicul de familie Simona Schenlbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite