Ploieşti: Astăzi e Ziua Petardei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Sebastian şi-a dorit foarte mult câteva artificii
Sebastian şi-a dorit foarte mult câteva artificii

Mare agitaţie în ultima zi a anului în Ploieşti, iar pe lista lungă de cumpărături sunt, astăzi, şi petardele şi pocnitorile care vor face să bubuie şi să lumineze întreg oraşul la noapte.

La fiecare colţ de stradă din oraş, vânzători dubioşi te îmbie cu o listă lungă de obiecte artizanale, majoritatea aflate pe lista cu pirotehnice interzise. Iar dacă stai la negocieri, obţii chiar şi reduceri. Sunt, însă şi câteva magazine, e drept foarte puţine, care au la vânzare artificii, confetti şi tot felul de rachete autorizate. Cele mai ieftine pleacă de la 50 de bani bucata, dar pot ajunge şi la 58 de lei un set întreg, cu efecte luminoase spectaculoase, şi chiar la 100 de lei.

Sebastian Ion, un pitic de nouă ani din Ploieşti, a insistat atât de mult pe lângă mama lui să-i cumpere câteva pocnitori, încât femeia a cedat şi a investit 20 de lei în câteva artificii colorate. „Vreau să le aprindem în noaptea de Revelion, îmi plac luminile pe care le fac", ne-a spus extrem de încântat Sebastian.

Amenzi şi dosar penal

Mare grijă, însă, de unde vă procuraţi pocnitorile. Pe lângă faptul că pot fi expirate sau prost depozitate, iar în momentul utilizării pot provoca adevărate tragedii, vă pot aduce o amendă usturătoare, de până la 1.000 de lei, dacă le folosiţi pe lângă instalaţiile electrice, la mai puţin de 100 de metri de bloc ori pe drumurile publice şi în aglomeraţie. Şi părinţii pot fi amendaţi dacă un copil încalcă aceste interdicţii de folosire, cu până la 500 de lei.

Ieri, un bărbat din Teleorman a fost prins în Comarnic cu un bagaj în care avea petarde şi pocnitori, iar poliţiştii i-au întocmit dosar penal, conform noilor prevederi legislative.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite