Ploieşti: Astăzi, podul de la Tătărani se redeschide parţial traficului auto

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Începând de astăzi, de la ora 14.00, şoferii nu mai sunt nevoiţi să folosească rutele ocolitoare pentru a intra sau ieşi din Ploieşti prin zona de sud a oraşului.

"Se va circula pe două benzi de mers, câte una pe sens, dinspre şi înspre Bucureşti. Chiar dacă aveam termen de execuţie a lucrărilor mai mare, pentru a veni în întâmpinarea şoferilor care trebuiau să folosească rutele ocolitoare, am hotărât deschiderea parţială a DJ 101D, în zona pasajului Tătărani", ne-a declarat Rodica Paraschiv, director Administrare Reţea Drumuri şi Clădiri în cadrul Consiliului Judeţean Prahova. Cele două benzi de circulaţie pe care se va putea circula sunt complet reabilitate, urmând ca în perioada următoare să fie finalizată toată lucrarea.

Şoferii au primit cu bucurie vestea redeschiderii, chiar şi parţiale, a podului de la Tătărani. „Este bine că va fi reluată circulaţia mai devreme decât s-a anunţat pentru că era un adevărat chin să o luăm pe rutele ocolitoare", ne-a spus Ilie Marin, un şofer aflat în trafic.

Şi ploieştenii care fac naveta la Bucureşti în fiecare zi sunt mulţumiţi că vor ajunge mai repede acasă. „Mă săturasem să vin în fiecare zi plină de praf şi târziu acasă pentru că microbuzele care pleacă din Bucureşti o iau pe strada Fabricilor de când s-a închis podul, iar aceasta este neasfaltată şi plină de gropi", este de părere Mihaela Ioniţă.

Când au început lucrările

Lucrările pe DJ 101D au început pe 14 iunie, iar iniţial autorităţile judeţene au anunţat că pasajul va fi închis pentru o perioadă de două luni. Restricţia a fost instituită pentru reabilitarea drumului şi lărgirea acestuia de la două la patru benzi de circulaţie. Conducătorii auto au fost îndrumaţi pe rute ocolitoare prin indicatoare rutiere şi plăcuţe de informare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite