Ploieşti: Asistentele de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti refuză să mai intre la operaţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Scandal la Spitalul de Urgenţă din Ploieşti, după ce asistentele din secţiile de chirurgie refuză să mai intre în sălile de operaţie pentru că pot fi trase la răspundere pentru actul medical. În lipsa unui număr suficient de medici, asistentele merg în sălile de operaţie ca "mâna a doua", adică suplinesc, practic, un al doilea chirurg care ar trebui să opereze.

Numărul insuficient de medici chirurgi dintr-un spital în care se efectuează zilnic zeci de operaţii, a făcut ca asistentele medicale să fie şi chirurgi. Deşi protocolul cere ca în sala de chirurgie să intre doi medici, în Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti acest lucru nu este posibil, de cele mai multe ori. Aşa că, locul chirurgului asistent este ocupat de... asistenta medicală, care, în mod normal, ar trebui să se ocupe doar de instrumentarul necesar medicului.

15 medici, 60 de asistente

La ultima anchetă internă din spital, declanşată în cazul poliţistului înjunghiat, care a făcut septicemie la Ploieşti pentru că medicii nu şi-au dat seama la timp că avea intestinul perforat în două locuri, a fost luată la întrebări şi asistenta care a fost în sala de operaţie.

Speriate, asistentele din cele două secţii de chirurgie au refuzat să mai intre în sală ca "mâna a doua". Managerul spitalului a vrut să îngroape incidentul şi le-a calmat pe asistente, promiţându-le că nu vor fi trase la răspundere pentru actul medical. "Din cauza numărului mic de medici şi al numărului mare de pacienţi, trebuie să recurgem la această variantă de echipe, formată din chirurg şi asistentă".

În acest moment, la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti lucrează, în cele două secţii de chirurgie, 15 medici şi peste 60 de asistente.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite