Ploieşti: Angajaţii Primăriei riscă să aducă de acasă banii de prime şi sporuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Suma cea mai mare pe care trebuie să o returneze un angajat al municipalităţii este de aproximativ 3.000 de lei.

Eugenia Plăiaşu are 49 de ani şi de 20 de ani lucrează la Administraţia Domeniului Public şi Privat, la spaţii verzi. Femeia este divorţată, are datorii la bancă şi trebuie să întreţină doi copii mari. “Din cei 740 de lei brut pe care îi iau în fiecare lună, 400 de lei îi dau la bancă. A trebuit să fac un împrumut pentru a-mi mai construi o cămăruţă unde să îmi pot creşte copiii. Fata este clasa a XI-a, iar băiatul a terminat şcoala, dar tot eu trebuie să îl ţin pentru că nu şi-a găsit un loc de muncă”, ne-a spus femeia cu lacrimi în ochi.

"Am rămâne muritori de foame"

“Dacă ar trebui să dăm înapoi şi banii pe care i-am luat în lunile noiembrie şi decembrie am rămâne muritori de foame. Eu mănânc un covrig şi un cartof, dar la copii trebuie să le pui ceva pe masă”. Eugenia Plăiaşu suferă de diabet şi de inimă, dar spune că a renunţat să îşi mai cumpere medicamentele pentru că nu se putea descurca cu banii. “Şi aşa nu am cum să mă descurc cu cele două milioane de lei vechi care îmi rămân pe lună. Noroc cu părinţii care mă ajută din pensia lor şi cu vecinii care îmi mai dau au o găină, un ou”.

Reprezentanţii Agenţiei pentru Prestaţii Sociale au refuzat să înregistreze la sfârşitul lunii octombrie a anului trecut un act adiţional la contractul colectiv de muncă care prevedea primirea unor prime şi sporuri de către salariaţii Primăriei. În baza acestui document, se acordau prima de Crăciun, sporurile de stres, de relaţii cu publicul şi de ecran, precum şi alte drepturi salariale.

 “Am refuzat să înregistrăm actul adiţional pe motiv că acesta nu exista în lege. Avem o hotărâre definitivă şi irevocabilă de la Curtea de Apel Ploieşti care trebuie pusă în aplicare”, ne-a declarat Basarab Ciobanu, directorul instituţiei.

Se vor adresa forurilor europene

Sindicatul Primăriei este hotărât să nu renunţe şi să meargă inclusiv la Curtea Europeană a Drepturilor Omului dacă este nevoie. “Am mai găsit o cale de atac la tribunal şi dacă nici de data aceasta nu vom avea câştig de cauză, vor merge să ne adresăm forurilor europene”, ne-a declarat Laura Stanciu, liderul Sindicatului Liber din administraţia ploieşteană.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite