Ploieşti: Andrei Dobrescu îţi aduce acasă bucătăria italiană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cele mai bune spaghete, cele mai delicioase salate mediteraneene şi cea mai sofisticată pizza vin la uşa ta prin intermediul lui Andrei Dobrescu.

Să fii băiatul care aduce pizza nu este o treabă uşoară, iar Andrei ştie acest lucru cel mai bine. "Pentru cineva din afară, poate părea că te plimbi toată ziua cu maşina, ducând mâncare oamenilor, la domiciliu, însă nu este chiar aşa. Întâlneşti tot felul de situaţii, iar tu trebuie să-ţi păstrezi calmul şi să te comporţi politicos", spune Andrei.

Lucrează de peste doi ani la Trattoria Toscana, un restaurant din Ploieşti renumit pentru reţele din Italia, preparate ca la carte. Renumele bucătarilor de aici a atras şi numeroase comenzi la domiciliu, aşa că Andrei este mai tot timpul pe drumuri, între două livrări. "Spre deosebire de alte pizzerii din oraş, noi suntem foarte solicitaţi şi pentru spaghete, cremă de supă, salate sau preparate din pui, miel sau vită pe care trebuie să le ducem oamenilor acasă la fel de repede ca pe o pizza, deşi pregătirea lor durează mai mult. Aşa că trebuie să fiu permanent în priză", spune Andrei Dobrescu.

Andrei are un mare avantaj din faptul că, înainte de a lucra la pizzerie, a fost cinci ani taximetrist. Cunoaşte foarte bine tot oraşul, cele mai bune scurtături, dar şi locurile de evitat. "Ca fiecare ploieştean, ştiu exact cartierele unde este foarte posibil ca un client să nu vrea să-mi plătească comanda sau să se comporte agresiv. Am reuşit astfel performanţa să nu fiu implicat în nici un incident pentru că meseria implică şi aceste riscuri", povesteşte Andrei.

Muncă solicitantă

Un alt inconvenient este faptul că Andrei lucrează cel mai mult seara, atunci când ploieştenii ajung acasă şi îşi dau seama că nu mai au chef să facă mâncare, ori în week-end, când se întâlnesc cu prietenii. Când este într-un astfel de schimb, deseori îl prinde ora 23.00, sâmbătă seara, cu ultimele comenzi, şi, în ciuda oboselii, trebuie să ureze tuturor "poftă bună", cu zâmbetul pe buze. "Suntem un restaurant care îşi respectă clienţii, iar politica firmei este fidelizarea lor prin feluri de mâncare pregătite foarte bine de bucătarii noştri şi prin comenzi prompte", spune Andrei.

A observat din ritmul comenzilor că, de la începutul acestui an, criza s-a resimţit şi în buzunarele ploieştenilor care nu au mai cerut la fel de des livrări de mâncare acasă.

A întâlnit în munca sa şi situaţii amuzante. "Toată lumea se aşteaptă să mi se întâmple lucruri ca în filme, cu domnişoare sexy care să apară la uşă îmbrăcate sumar, dar am întâlnit mai mult ploieşteni ameţiţi şi cu chef de ceartă", îşi aminteşte Andrei.

Ce-i place

Deşi nu mai are o echipă de fotbal favorită, lui Andrei îi place fotbalul, să-l privească şi să-l joace. Ori de câte ori are puţin timp liber, iese să facă mişcare în aer liber.

Ce nu-i place

"Nu-mi plac oamenii care te tratează de sus. M-am obişnuit însă să vorbesc frumos cu toată lumea, chiar dacă nu îmi place atitudinea lor", rezumă Andrei Dobrescu.

Care este cel mai solicitat preparat?

A.D: Specialităţile din fructe de mare, lasagna şi, evident, pizza, sunt printre cele mai solicitate mâncăruri la domiciliu. Am observat şi că ploieştenilor le plac foarte mult şi mâncărurile din carne de oaie, cotletele noastre cu sosuri rafinate fiind de asemenea comandate foarte des.

Te vezi făcând altceva?

A.D: Deocamdată, nu. Îmi place faptul că lucrez într-un ritm alert şi că vorbesc cu oamenii. Nu m-aş vedea într-un birou, probabil că nu aş rezista mai mult de o săptămână.

Profil

Născut. 24 august 1981, Ploieşti

Familie. Căsătorit

Studii. Liceul auto, Ploieşti

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti

Top articole

Partenerii noștri


Ultimele știri
Cele mai citite