Ploieşti: Andreea Muscalu, campioană naţională la badminton

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea a reuşit după numai un an de antrenamente să devină cea mai bună
Andreea a reuşit după numai un an de antrenamente să devină cea mai bună

Andreea joacă badminton din pasiune, îi place atunci când câştigă şi face tot ce îi stă în putinţă atunci când se află pe teren pentru a-şi învinge adversara.

Andreea a început să joace badminton acum un an de zile la sala de sport a şcolii unde învaţă. „Eu mă jucam cu prietenii pe stradă, iar una dintre colegele mele de clasă a zis să mergem la sală să jucăm”, spune Andreea. „Acolo ne antrenam cu Bogdan Morteci, care ne împărţea pe grupe şi ne învăţa cum să ne jucăm în aşa fel încât să câştigăm. La început mai şi pierdeam, dar şi câştigam. Ţin minte că plafonul sălii era foarte jos şi mereu aveam probleme că fluturaşul atingea tavanul”.

După câteva luni, Andreea a fost selecţionată de către antrenorii Clubului Sportiv Berceni pentru a se antrena la o sală mai mare, situată lângă Ploieşti. „Andreea este o fată care are talent şi de aceea am ales-o. Vrem să facem o grupă de copii de la zero care să aibă rezultate bune în competiţiile cu celelalte cluburi din ţară”, ne-a declarat antrenorul Adrian Basarabeanu. Cel mai important premiu pe care l-a câştigat Andreea este locul I la Campionatul Naţional de Badminton care a avut loc anul acesta la Oneşti.

A plâns în timpul concursului

„Împreună cu colegul meu, Alexandru Muscalu, am reuşit să ne clasăm pe primul loc. Nimeni nu se aştepta ca eu să am această performanţă şi toată lumea a fost plăcut surprinsă”. Fata spune că a fost greu să se claseze pe locul fruntaş, pentru că a avut loc adversari redutabili.

„Erau fete bune, care făceau badminton mai demult decât mine, iar adversara din finală era o bucureşteancă mai corpolentă, cu care am avut ceva de luptat până am reuşit să câştig”. Antrenorul spune că Andreea, fiind o fire emotivă, începuse să plângă în timpul unei pauze a competiţiei, crezând că nu va reuşi să câştige concursul, însă după ce a fost încurajată, şi-a revenit şi a învins-o pe fata din Capitală. „Sperăm ca atunci când vor împlini 13 ani, Andreea, împreună cu Alexandru să fie un dublu mixt care să să aibă un cuvânt de spus în badmintonul românesc”, a mai spus Adrian Basarabeanu.

Ajunge seara acasă de la antrenamente

Andreea are antrenamente de trei ori pe săptămână, în cursul săptămânii seara după ce termină orele, iar în weekend în jurul prânzului. Deşi ajunge de cele mai multe ori acasă de la antrenamente după ora 10.00 şi este obosită, Andreea se trezeşte în fiecare zi de dimineaţă pentru a se duce la şcoală. „Nu mi se pare greu să împac şi şcoala şi badmintonul, mă descurc cu amândouă”. Mama fetiţei este cea care vine să o ia în fiecare seară de la antrenamente, iar câteodată, în timpul cât o aşteaptă, joacă badminton cu ceilalţi părinţi sau cu alţi copii.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Înveţi bine la şcoală?

Da, am note bune la toate materiile, îmi place să învăţ şi nu lipsesc de la şcoală decât atunci când am vreun concurs, dar profesorii sunt înţelegători.

Ce concursuri ai mai câştigat?

La sfârşitul anului trecut, am câştigat locul I la cea de-a doua ediţie a „Cupei Tino Ferrario”, organizată la Liceul de Industrie Uşoară Teleajen.

Vrei să joci badminton şi când o să te faci mare?

Da, îmi doresc să am o carieră în badminton dacă se poate şi mă gândesc că aş putea deveni şi antrenoare. Dar, deocamdată, nu m-am gândit bine ce îmi doresc să fac pe viitor.

CE-I PLACE

„Îmi place să mă joc cu prietenii şotronul. Îmi place româna, engleza şi ştiinţele naturii. Vara, imi place să mă duc cu părinţii la mare, să mă bălăcesc în apă chiar dacă nu ştiu să înot şi să mă joc în nisip”.

CE NU-I PLACE

„Nu-mi place când sunt învinsă într-un meci important şi mă supăr, mă consum foarte mult. Nu-mi place să mă trezesc de dimineaţă, aş dormi până mai târziu, însă nu am încotro pentru că la şcoală intru la ora opt”.

PROFIL

Născută
8 ianuarie 2000, Berceni, judeţul Prahova

Studii
elevă în clasa a III-a la Şcoala Generală din Berceni

Familie
mai are o soră mai mică

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite