Ploieşti: Andreea Moldovianu crează ţinute şi accesorii pentru actori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea este o artistă fascinată de arta dramatică
Andreea este o artistă fascinată de arta dramatică

A absolvit Facultatea de Teatru şi Actorie, dar şi-a dedicat viaţa nu numai artelor dramatice ci şi altor activităţi care implică simţul artistic, de la confecţionarea pălăriilor, până la face painting sau croitorie.

 În şcoala generală, Andreea visa să participe la o audiţie asemenea celor care se ţin în America, pentru trupele de dansatori. Iubea foarte mult dansul şi muzica, a cochetat chiar şi cu ideea de breakdance.

 În clasa a VIII-a, tânăra a avut contact pentru o  scurtă perioadă de timp şi cu jurnalismul, fiind colaboratoarea unui ziar local, unde, împreună cu alţi colegi de clasă, realiza săptămânal o pagină dedicată elevilor.

 În timpul liceului, priorităţile artistice ale Andreei s-au schimbat, astfel că ea s-a orientat către teatru. S-a înscris într-o trupă condusă de profesorul Mihai Vasile, unde a învăţat foarte multe lucruri, dar s-a şi implicat foarte mult, aducând recuzită sau costume de acasă.

După două încercări eşuate de a intra la Facultatea de Teatru, tânăra a reuşit în cele din urmă să studieze arta dramatică la Facultatea Hyperion din Bucureşti. Spune că anii de studenţie nu i-au adus împlinire şi consideră că această facultate nu este nimic altceva decât o simplă afacere.

Doi profesori renumiţi

Andreea a studiat doi ani cu actorul Sebastian Papaiani, pe care îl consideră foarte bun, mai ales pentru felul în care poate să explice anumite situaţii şi moduri de interpretări. Următorii doi ani, pentru că Papaiani începuse filmările pentru o telenovelă, a ales să studeize la clasa actorului Virgil Ogăşanu.

„Ne-a dus mereu să jucăm prin alte părţi, când dădeam examen de clasă trebuia să jucăm la Notarra, am jucat şi la Bulandra şi la Buzău.

Dacă putea şi avea cum, domnul Ogăşanu ne ducea mereu să interpretăm pe diferite scene. Eu mi-am luat licenţa cu rolul unui bufon", poveşteşte artista.

După terminarea cursurilor universitare, ea a făcut parte, timp de şase luni, din trupa de păpuşi a Teatrului „Ciufulici", apoi a mai avut câteva colaborări, dintre care, cea mai importantă, de doi ani, cu teatrul Bulandra. În prezent face parte din Compania de Teatru „Ancuţa".

Aici realizează costume, machiaje, texte pentru actori, dar picturi pe feţele copiilor, la diferite petreceri private. De asemenea, adoră şi să transforme să corecteze, prin machiaj, anumite defecte faciale, în special cele ale doamnelor şi domnişoarelor care nu au timp pentru a face  aşa ceva, dar care sunt nemulţumite de look-ul lor.

Fascinată de trecut

Tânăra realizează foarte multe accesorii necesare actorilor companiei, fiind „specilizată" în confecţionarea pălăriilor de orice formă şi după orice model.

Multe dintre pălării sunt create chiar de ea, fiind autodidactă în ceea ce priveşte croitoria.

Pasionată de lucrurile vechi, cu valoare artistică, Andreea colecţionează şi fotografii foarte vechi, atât cât îşi poate permite financiar, dar şi alte obiecte care ţin de documentarea legată de anumite perioade.

Astfel, în orice moment şi indiferent de epoca din care provine un personaj, artista îi poate face o imagine completă prin ţinută, accesorii şi machiaj, folosindu-se de aceste obiecte şi de fotografiile ei vechi.

În curând, tânăra îşi va lansa un site personal, unde cei interesaţi vor putea vedea hainele şi accesoriile realizate de ea, având totodată ocazia şi cunoască în amănunt universului artistic creat de Andreea.

Întrebări şi răspunsuri

Cum ai ales să faci teatru?

A.M: Am crescut la Vest, într-un bloc de lângă calea ferată, prietenii mei au fost TCM-ul şi canalele de desene animate. Stăteam foarte mult timp singură şi mă uitam la televizor. Eram fascinată de muzică la vremea aceea, iar cu timpul am trecut prin diverse etape. Aşa am ajuns să-mi doresc să fac teatru, actorie şi regie, pentru că eu nu le văd absolut deloc diferite. Am făcut parte dintr-o trupă de teatru şi de aici a pornit totul.

Unde îţi pui ideile în practică?

A.M.:  Am fost cooptată în Compania de Teatru "Ancuţa", ei au fost primii care au avut încredere în spiritual meu creativ, adică au fost primii care mi-au acceptat textele, conceptele la anumite numere de animaţie, ca să nu mai vorbesc de faptul că au fost mulţumiţi de accesoriile pe care le-am făcut special pentru actorii acestei companii. Am o mare recunoştinţă pentru conducerea companiei, pentru toată încrederea pe care mi-au oferit-o până acum.

Ce-i place:

Tinerei îi place foarte mult actoria deşi nu se consideră încă o actriţă. Cel mai mult îi plac regizorii Radu Afrim şi Silviu Purcărete, dar îi place foarte mult şi muzica, în special rock-ul alternativ, gothic, dumm şi havy metal. I-ar plăcea de asemenea ca lumea să nu mai fie aşa de confuză în ceea ce priveşte gothicul şi să nu mai confude acest gen cu trendul Emo.

Ce nu-i place:

Nu suportă mâncarea fast-food, dar nici manelele. "Nu am nimic cu muzica orientală dar cocktailul balcanic, caracteristic acestui gen, nu este pe gustul meu. Nu-mi plac oamenii care au anumite prejudecăţi, skinheads, neonaziştii, ghicitoarele şi vrăjitoarele din ziare, piţiponacele şi anumiţi artişti care se vând pe chestii de nimic", spune Andreea.

PROFIL

NĂSCUTĂ:
3 mai 1984, Ploieşti

STUDII:
Facultatea de Teatru şi Actorie Hyperion, Bucureşti

FAMILIE:
Necăsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite