Ploieşti: Andra Georgescu este un talent în arhitectură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ploieşti: Andra Georgescu are propriul birou de arhitectură
Ploieşti: Andra Georgescu are propriul birou de arhitectură

Ea spune că arhitectura reprezintă nu numai o latură artistică, prin care se poate exprima, ci şi un instrument al habitatului uman. De ani buni lucrează pe cont propriu.

De la o simplă pasiune pentru desenele lăsate cu creionul pe pereţii camerei sale, a progresat devenind unul dintre arhitecţii de viitor ai Ploieştiului. "Îmi place în special pentru că îmi oferă contactul direct cu oamenii, că îmi dă posibilitatea să călătoresc, să cunosc şi să învăţ lucruri noi. Îmi place că pot creea, ador călătorile făcute în acest scop, precum şi faptul că pot comunica, interacţiona şi câştiga bani în acelaşi timp", spune tânăra femeie arhitect.

Proiectele pe care le-a realizat sunt sunt diverse, de la case unifamiliale, la locuinţe colective, blocuri, hale industriale, ba chiar a colaborat şi la un proiect de Mall cu arhitecţii unei renumite firme de profil -Chapman Taylor din Madrid.

 "Nică" de... Urlaţi

Andra îşi aduce aminte cu nostalgie de anii copilăriei, perioadă în care spune că nu avea timp de stat jos. Avea mulţi prieteni de joacă şi se laudă cu faptul că era foarte creativă în materie de năzbâtii.

„Copilaria mea a fost asemanatoare cu a lui Nică, din Amintirile lui Creangă, am explorat tot ce se putea explora pe o raza de 20,30 km distanţă de orăşelul unde am crescut, undeva în Urlaţi. Am crescut într-un mediu sănătos, la bunici. Am avut atâta libertate şi răsfăţ cât am avut nevoie. În perioada vacanţelor, mă dezlipeam cu greu de grupul de prieteni, de veri şi de verişoare. Pentru mine, copilaria a fost o vacanţă, poate şi acest lucru mi-a dezvoltat dorinta de deschidere, de comunicare, de aventură", povesteşte Andra Geogescu.

Părinţii i-au ales profesia

Tânăra susţine că părinţii săi  au fost persoanele care i-au hotărât viitorul şi le mulţumeşte că au îndreptat-o către o profesie care îi aduce multe împliniri.

"Mama a găsit în apropierea casei un liceu unde exista profilul de "desen tehnic". S-a sfătuit cu tata în câteva după-amieze în bucătarie , au cercetat talentele  artistice din familie, au pus cap la cap şi peretii desenaţi de mine în copilărie, şi au decis să ma convingă sa urmez această cale.Atunci nu ştiam că o sa mi se potrivească precum o mănuşă", spune femeia arhitect.

Este propriul ei şef

Andra  povesteşte că în primul an de facultate la Arhitectură s-a speriat de volumul de lucru pe care-l impuneau îndrumătorii săi , dar că depăşit cu brio acest moment, prin  muncă susţinută. În anul trei  visa deja cu ochii deschişi la un job "ca-n filme" într-un birou de proiectare,  lângă un arhitect renumit.

"În anul patru visul mi s-a împlinit. În momentul în care am intrat în primul birou de  proiectare  mă gândeam déjà la următorul pas, la cum să demarez primele proiecte pe cont propriu. Evident am făcut şi acest pas, m-am angajat la o mare firmă de proiectare Impact, m-am bucurat de un colectiv profesionist şi numeros. Fiind o meserie mai  liberală, am preferat să mă desprind uşor de statutul de angajat şi să devin propriul meu şef",  spune cu mândrie tânăra.

 Întrebări şi răspunsuri

Care este arhitectul tău preferat şi de ce?

În general îmi plac arhitecţii care sfinţesc locul, fără discuţie.Le Corbusier  a fost un arhitect, urbanist, decorator, pictor, sculptor, realizator de mobilier, teoretician şi scriitor elveţian  care este preferatul meu, din toate timpurile. Consider că este un arhitect mereu la modă,fiind un pionier în studiile teoretice ale urbanismului modern, care a găsit găsitsoluţii pentru îmbunătăţirea condiţiilor de trai a rezidenţilor din oraşele aglomerate.

Ai timp pentru familie şi pentru prieteni?

Da, îmi fac timp întotdeauna pentru lucrurile importante din viaţa mea, şi por spune că familia şi prietenii sunt oaza mea de linişte şi de fericire după o zi încărcată de muncă. Fiecare om are nevoie de prieteni pentru a supravieţui unei vieţi agitate. Nu putem trăi numai pentru muncă.

 

Ce-i place

"În timpul liber,mă plimb, fac multă mişcare pentru a mă menţine în formă.  Îmi place mâncarea bună, muzica şi clasică şi ritmată şi fotografia" spune Andra Georgescu

Ce nu-i place

Andrei nu-i plac persoanele care nu se ţin de cuvânt şi care  nu-şi recunosc greşelile.  Ea spune că îi plac oamenii care nu reuşesc să ajungă la timp la o întâlnire.

Profil

Născută

10.12.1978, Câmpina, Prahova

Studii

Universitatea Spiru Haret, Facultatea de Arhitectura si Urbanism, Bucuresti

Familie

Necăsătorită

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite