Ploieşti: Comandatul Şcolii de Pompieri Boldeşti, cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Colonelul Ion Ungureanu a fost prezentat instanţei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti. Câţiva subalterni l-au dat în vileag la DNA că primea curcani, găini, lapte şi mălai din partea lor pentru a le oferi "protecţia" sa.

Colonelul Ion Ungureanu, Comandantul Şcolii de Subofiţeri Pompieri şi Protecţie Civilă din Boldeşti, judeţul Prahova, a fost reţinut, ieri, sub acuzaţiile de abuz în serviciu, luare de mită, trafic de influenţă şi instigare la mărturie mincinoasă. Comandantul a fost prezentat instanţei Tribunalului Militar Teritorial Bucureşti cu propunere de arestare preventivă, însă judecătorii au stabilit că poate fi cercetat în libertate. Decizia a fost contestată de procurori, recursul urmând să se judece la Curtea Militară de Apel Bucureşti.

Cerea carne şi lactate pentru funcţii

Colonelul Ungureanu a fost pârât de câţiva subalterni de-ai săi la Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă. Ei au spus că şeful lor le-ar fi pretins în mai multe rânduri, pentru a-i ajuta în carieră, tot felul de produse alimentare, precum găini, curcani şi diverse produse lactate, pe care le depozita în frigiderul unităţii.

Unul dintre martorii denunţători în acest dosar, citat de Mediafax, locotenentul Constantin Croitoru, a declarat procurorilor anticorupţie că "umblau zvonuri prin unitate că cei care nu-i ofereau comandantului câte un cadou aveau unele probleme, fiind chiar sancţionaţi". Acesta mai spune că, după ce i-a oferit o serie de produse, atitudinea comandatului s-a schimbat radical, fiind mai binevoitor.

 "Vă pot spune că au fost primite câteva sesizări din partea subalternilor săi, oameni de la noi au fost la şcoala de la Boldeşti şi au verificat, însă ne-am dat seama că cele constatate depăşeau aria noastră de competenţă. În urmă cu câteva zile a început urmărirea penală. Colonelul Ion Ungureanu a fost suspendat din funcţie până la definitivarea dosarului şi nu mai are drept de semnătură, de reprezentare şi nici de control. Când o sa primim rezultatul vedem ce este de făcut, în repunem în funcţie sau va fi dat afară din sistem. Acum îi ţine locul Colonelul Felix Catea", a declarat Căpitan Alin Maghiar, purtător de cuvânt în cadrul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

"Îi ţin locul de câteva zile, de când este anchetat. I-am preluat toate atribuţiile. În şcoala noastră pot spune că nu este o stare tensionată, ci totul se desfăşoară normal, orele de curs nu au avut de suferit şi ne respectăm toate activităţile planificate" a precizat locţiitorul al comandantului,  colonelul Felix Catea.

Două case, un teren şi o maşină

Potrivit ultimei declaraţii de avere completată În 2009 de colonelul Ion Ungureanu, acesta are în proprietate cu soţia sa un teren intravilan de 230 mp cumpărat în 1997, o casă de locuit cu o suprafaţă de 80 mp şi un apartament de 65 mp, ambele în Ploieşti,  precum şi un autoturism marca Audi A4, cumpărat în urmă cu cinci ani.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite