Ploieşti: Anca Neagu face performanţă şi la şcoală şi în volei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Anca este o sportivă performantă şi o elevă eminentă
Anca este o sportivă performantă şi o elevă eminentă

Cu toate că este în echipa de volei a Colegiului Naţional „Mihai Viteazul" din Ploieşti, tânăra a ales să studieze la o clasă cu profil de matematică-informatică bilingv germană, având majoritatea mediilor de 9 şi 10.

Pasiunea Ancuţei pentru sport a fost insuflată chiar de tatăl ei, care a jucat volei de performanţă mult timp.

„Mă lua cu el la meciuri, la cele din Ploieşti nu lipseam la niciunul, mergeam cu familia şi cu prietenii lui, dar mă lua cu el şi la antrenamente, unde primeam o minge şi mă jucam singură pe marginea terenului, iar câteodată tata şi colegii lui se jucau şi ei cu mine", îşi aminteşte tânăra.

De cum a ajuns în gimanziu, fata şi-a antrenat colegii de clasă la partide de volei în curtea şcolii, în orele de sport sau în timpul liber.

În clasa a V-a, Anca a fost admisă la o clasă de volei la Colegiul „Mihai Viteazul" iar un an mai târziu a participat la prima competiţie din viaţa sa.

Primul meci în care a debutat într-o echipă formată din 4 jucătoare, a fost o victorie şi, cu toate că echipa sa nu a câştigat şi competiţia, bucuria victoriei i-a dat mari speranţe şi multă încredere în forţele proprii.

„Eram foarte bucuroasă că totul devine mai serios, nu mai era doar o simplă joacă în curtea şcolii. Lucrurile au început să se complice din punct de vedere tehnic, dar am învăţat toate regulile cu plăcere şi am participat la şi mai multe competiţii", explică Anca.

Rezultate bune la volei

În clasa a VIII-a, eleva, alături de coechipierele ei, au participat la finala pe ţară a unei competiţii unde au câştigat locul VI.

În ultimii trei ani, echipa Ancăi s-a claificat în finala Olimpiadei Naţionale a Sporturilor Şcolare, la care participă numai echipe care fac sport la clasele de profil ale liceelor, iar anul trecut au reuşit performanţa să obţină locul IV la această competiţie, fiind cel mai bun rezultat oficial al echipei. 

„Anul acesta am luat locul I pe judeţ şi urmează să participăm la etapa zonală pe 23 aprilie, încă nu ştim cu cine vom juca, dar dacă ne calificăm la etapa naţională domnii profesori de la colegiu ne-au promis că vor face tot posibilul ca finala să se joace la noi la liceu şi aşa am avea mari şanse să câştigăm unul din primele trei locuri", este de părere Anca.

Rezultate excelente la şcoală

Cu toate că este plecată în cantonamente în vacanţe, iar în timpul semestrelor petrece mult timp la concursuri, Anca îşi face timp şi pentru şcoală, reuşind să aibă majoritatea mediilor de 9 şi de 10. Fata are câteva rude în Germania şi vrea foarte mult să ajungă la studii în această ţară, la o facultate de ştiinţe economice care să aibă şi o echipă de volei.

Ea speră că în acest fel va avea ocazia de a-şi găsi mult mai uşor un loc de muncă bine plătit , dar că va putea şi să continue activitatea sportivă, în cadrul unui club.

„Îmi place foarte mult atmosfera pe terenul de volei şi faptul că eu şi celelalte fete putem să ne mobilizăm şi să ne încurajăm una pe alta, dar şi că antrenorii noştri, doamna Roxana Neagu şi domnul Mircea Popescu sunt mereu alături de noi, indiferent de situaţie", explică voleibalista.

Întrebări şi răspunsuri

Care este cel mai frumos moment din anii în care ai făcut volei?

A.N.: Am fost vara trecută în Bulgaria în cantonament şi în fiecare seară ne duceam la o terasă la care, de la ora 19.00, era Happy Hour. Aşa că stăteam la terasă şi beam cocktailuri şi ne distram pe cinste. Am mers câţiva ani la rând în cantonament la Buşteni sau Sinaia şi prindeam Crăciunul acolo şi de obicei veneau părinţii noştri după noi şi formam o familie mare, era foarte frumos.

 

De ce ai ales să studiezi la o clasă de matematică-informatică?

A.N.: Încă dinainte să intru în clasa a IX-a mi-a dorit să studeiz la ASE în limba germană, aşa că am ales o clasă unde să pot studia această limbă, dar să fac şi alte materii importante. Iniţial m-am gândit să nu renunţ la volei şi să continui cu antrenamentele ca să mă menţin în formă, dar apoi am văzut că pot face în continuare performanţă , fără să neglijez şcoala.

Ce-i place:

Tinerei îi plac foarte mult matematica şi germana. Matematica i se pare cea mai interesantă materie pentru că este o ştiinţă sigură, exactă, iar dacă aplici cunoştinţele acumulate nu ai cum să dai greş. Germana, pe de altă parte, o învaţă pentru că vrea să obţină mai multe certificate care îi vor fi necesare pentru a studia ştiinţele economice în această limbă.

Ce nu-i place:

Ancăi nu îi plac persoanele superficiale  care vor să pară ceea ce de fapt nu sunt. „Nu-mi place baschetul pentru că mi se pare un sport bărbătesc, dar nici nu reuşesc să înţeleg prea bine regulile acestui joc", spune sportiva.

PROFIL

NĂSCUTĂ:
20 iulie 1991, Ploieşti

STUDII:
Clasa a XII-a, Colegiul Naţional „Mihai Viteazul", Ploieşti

FAMILIE:
Este singură la părinţi

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite