Ploieşti: Anca Mihai a deschis primul magazin indian din oraş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este pasionată de cultura care a îmbinat elemente heterogene ale civilizaţiilor prezente pe teritoriul indian şi îşi doreşte ca prin magazinul pe care l-a deschis în centrul oraşului, ploieştenii să intre în contact şi să afle mai multe despre poporul indian.  

După terminarea facultăţii a lucrat o perioadă scurtă consilier juridic la o firmă din Ploieşti, job la care a trebuit să renunţe din cauza unor probleme de sănătate. “Am pus la punct un proiect cu fratele meu şi ne-am deschis o firmă de software care se baza pe oferirea de servicii”, spune Anca. Între timp, tânăra a absolvit cursurile unui master în marketing şi negocieri în afaceri la Bucureşti, unde a avut ocazia să întâlnească persoane din India care doreau să iniţieze mai multe proiecte în ţara noastră.

 Oamenii au intrat buluc la inaugurarea magazinului

Pentru că a fost impresionată de cultura indiană şi şi-a dorit ca şi alte persoane să aibă şansa să intre în contact cu tradiţiile acestui popor, Anca s-a hotărât să îşi deschidă un magazin indian în Ploieşti. “Nici nu m-am gândit dacă va merge sau nu. Tot ce îmi doresc este ca atunci când omul iese din magazin să plece cu un zâmbet”, spune Anca. Deşi nu mai lucrase până atunci în comerţ, tânăra s-a ocupat de găsirea unui spaţiu pentru închiriat, de cumpărarea şi după aceea utilizarea unei case de marcat şi de vânzarea propriu-zisă a produselor din magazin.

“În dimineaţa zilei când trebuia să inaugurez magazinul era o ploaie torenţială. M-am gândit că ploaia aduce belşug şi am plecat plină de încredere spre magazin. Însă, nu mă aşteptam să găsesc atâta lume aşteptând afară. Nici nu am mai avut timp să pun panglica pentru că oamenii au intrat buluc”, îşi aminteşte Anca.

Zeităţi indiene la vânzare

Magazinul indian comercializează în principal îmbrăcăminte, dar şi alte produse specifice culturii indiene. “Acum avem hăinuţe pentru o iarnă indiană. Comercializăm costume punjabi, compuse din pantaloni numiţi şalvari, bluză şi eşarfă, tricouri, dar şi suporturi de lumânărele, set de pahare şi scrumiere din marmură. Avem la vânzare şi statui din India cum ar fi Shiva, zeul distrugerii sau Ganesha, un zeu extrem de popular în India, invocat pentru îndepărtarea obstacolelor”. Toate produsele care se vând la magazinul indian din Ploieşti, situat vis-a-vis de Poliţia Municipală, sunt aduse direct din India.

Anca spune că oamenii care intră în magazin se împart în două categorii: cei care au mai avut contact cu cultura indiană şi sunt încântaţi de produse şi de preţuri şi cei care intră pentru prima dată într-un astfel de magazin şi care au nevoie de explicaţii suplimentare pentru a înţelege diferenţa dintre aceste produse şi cele pe care le găsesc în comerţ în general. Clienţii magazinului indian din zona Pieţei Centrale nu sunt doar ploieştenii, ci şi bucureştenii şi chiar constănţenii, în special pe timpul verii.

 ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce articole se vând cel mai bine?

A.M.: Cel mai bine se vând şirurile de elefănţei care aduc noroc şi tricourile din bumbac al căror raport preţ calitate este foarte bun.

 Care sunt cele mai scumpe produse din magazin?

A.M.: Cele mai scumpe sunt statuile care personifică zeităţile. Acestea costă aproximativ 1.600 de lei.

 Ce planuri de viitor ai?

A.M.: Pe viitor, îmi doresc să mă extind, să deschid o parte en-gros a magazinului, să organizez diferite expoziţii şi să îmi fac un magazin online.

 CE-I PLACE

“Îmi place să fac orice, dar să nu stau degeaba. Îmi place să citesc, iar în general îmi petrec timpul liber cu familia pentru că ne vedem destul de rar”.

 CE NU-I PLACE

“Nu-mi place să mi se spună să fac un anumit lucru atunci când nu am chef. Nu-mi place să fiu minţită, prefer să mi se spună adevărul în faţă, oricât de crud ar fi”.

 PROFIL

Născută
3 august 1981, Ploieşti

Studii
Facultatea de Ştiinţe Juridice şi Administrative – Universitatea Bucureşti

Profesie
jurist

Familie
necăsătorită, mai are un frate mai mare

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite