Ploieşti: Alina Bucur este specialist în egiptologie, angajat ca asistent manager

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alina Bucur este fascinată de tot ce ţine de istorie
Alina Bucur este fascinată de tot ce ţine de istorie

Tânăra iubeşte foarte mult istoria, în special egiptologia, domeniu pe care l-a studiat în facultate, dar din păcate nu a avut niciodată posibilitatea să-l şi practice.

În clasa a XI-a de liceu, Alina visa să studieze istoria Egiptului însă nu era sigură că aceste lucru este posibil în ţara noastră. Bucuria sa a fost imensă când a aflat că există, în cadrul Facultăţii de Istorie, şi această specializare.

„Când m-am văzut în facultate, mai ales că era concurenţa foarte mare, de 12 candidaţi pe un loc, nu îmi venea să cred că sunt acolo, mai ales că ăsta a fost visul meu dintotdeauna", explică tânăra.

La primul examen din viaţa sa de studentă s-a pregătit cu multă seriozitate şi a reuşit să obţină nota 10. După ce a susţinut examenul, i-a spus profesorului de curs că doreşte să urmeze cursurile sale, la specializarea Orient, care include şi istoria Egiptului, iar în cel de-al doilea semestru din primul an de facultate l-a anunţat pe respectivul profesor că are de gând să se apuce de documentat lucrarea sa de licenţă.

Pentru că pasiunea pentru acest domeniu este foarte mare, tânăra a reuşit chiar să-i mobilizeze pe colegii săi de an, sau mai mici, să formeze un cerc de istorie. „Vroiam să avem şi noi un cerc de Orient, mai ales că erau alţi colegi care aveau asemenea cercuri. Am strâns colegii din facultate, le-am prezentat oferta noastră şi am deschis acest cerc, care a funcţionat timp de un an de zile", explică Alina.

În contact cu realitatea

Fiind fascinată de tot ce ţine de istorie, tânăra a călătorit foarte mult pentru a vizita diferite colţuri ale lumii. Ea a văzut cele mai importante edificii istorice din Anglia şi spune că cel mai mult îi place la Londra, pe care îl consideră cel mai elegant oraş din Europa. „

Când am văzut Stonehenge, timp de trei ore nu am mai plecat de acolo, mi se părea incredibil că sunt atât de aproape de un edificiu vechi de 4.500 de ani. Am fost impresionată şi de toate construcţiile noi din jurul monumentului şi de felul în care ştiu englezii să-şi promoveze valorile", spune Alina.

Ea a vizitat, de-a lungul anilor şi alte ţări de pe acest continent, precum Italia, Spania, Turcia şi multe altele. Din fiecare loc vizitat a strâns amintiri frumoase, cu care şi-a îmbogăţit palmaresul de cunoştinţe.

Învinsă de sistem

Alina  nu a avut niciodată posibilitatea să pună în practică toate cunoştinţele acumulate în timpul anilor de facultate, deşi a încercat. După absolvire, ea a avut mai multe locuri de muncă, lucrând ca angajat al unei fabrici, ca agent de turism, dar şi în alte domenii care nu au nicio legătură cu istoria sau egiptologia.

În prezent, Alina este asistent manager la o firmă din Ploieşti, unde s-a angajat în urmă cu doi ani de zile. Şi-ar dori, însă, să poată practica o meserie în domeniul studiat.  „Am făcut practică la două şcoli din Bucureşti şi am ţinut locul şi câtorva profesori la cursurile lor. Mi-ar plăcea să lucrez cu copiii, la fel de mult cât aş dori să pot avea un post în cadrul unui muzeu", explică tânăra.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite