Ploieşti: Alexandra are nevoie de noi pentru a învinge leucemia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Fetiţa în vârstă de opt ani este internată la secţia de oncopediatrie a spitalului Fundeni. Pe lângă urgenţa de sânge grupa A2 negativ, Alexandra Florentina Alion are nevoie şi de bani pentru tratamentele de imunizare şi un transplant de măduvă.

Este un înger de fetiţă, cu cei mai frumoşi ochi albaştri, un ten de porţelan şi păr negru ca abanosul. Cel puţin aşa era toamna trecută, când a început clasa întâi şi alerga fericită pe holurile şcolii. Dintr-un copil sănătos, fără nici o problemă până atunci, Alexandra a început să prezinte simptome care nu au putut fi interpretate de părinţi: părul ei foarte creţ a început să stea drept şi să pice din ce în ce mai mult la periat, să-i apară vânătăi pe picioare şi să facă tot felul de infecţii.

Alexandra înainte să se îmbolnăvească:

image

Abia după ce a început să slăbească alarmant, aproximativ nouă kilograme în câteva luni, Alexandrei i s-a pus şi diagnosticul care i-a schimbat viaţa: leucemie limfoblastică acută, o afecţiune hematologică severă determinată de înmulţirea necontrolată în măduva osoasă a unor celule. Cauzele unei astfel de boli nu sunt cunoscute în totalitate, dar medicii vorbesc frecvent despre poluare şi mediu toxic, criterii pe care Ploieştiul le îndeplineşte cu brio.

Din aprilie stă la Fundeni

"Din 26 aprilie 2010 sunt internată împreună cu Alexandra la spitalul Fundeni şi, deocamdată, mergem pe tratamentele de bază. Nu mai are perişor de la chimioterapie, dar ascultă şi face tot ceea ce îi spun doctorii. Din păcate, specificul bolii face ca Alexandra să aibă des recăderi şi este posibil să aibă nevoie cât de curând de un transplant de măduvă", ne-a spus Cristina, mama fetiţei. Donator ar putea fi fratele Alexandrei, Andrei, în vârstă de 7 ani, însă familia are nevoie de banii necesari pentru operaţie.

Săptămânal, Alexandra are nevoie şi de transfuzii cu sânge grupa A2 negativ şi, dacă până acum, Centrul de Trasfuzii din Ploieşti a răspuns prompt părinţilor, rezervele sunt pe sfârşite, în condiţiile în care în Bucureşti, această grupă mai rară nu se găseşte.

Donaţii

Dacă vă prisosesc ceva bani şi vreţi să o ajutaţi pe Alexandra, puteţi dona în contul RO74 RZBR 0000 0600 1259 3735, deschis în lei la Raiffeisen Ploieşti pe numele tatălui  Pufulete Adrian. Iar dacă aveţi grupa A2 negativ puteţi merge la Centrul de Transfuzii Ploieşti şi să specificaţi că donaţi pentru Alexandra Florentina Alion.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite