Ploieşti: Alexandra Berciu se simte bine în lumina reflectoarelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandra spune că face modelling din plăcere şi nu pentru bani, iar pe viitor îşi doreşte să devină magistrat şi să împartă dreptatea.

În clasa a IX-a a participat la primul casting. De atunci a avut zeci de prezentări şi concursuri în toată ţara. "Atunci când e mică, cred că orice fată visează să fie fotomodel, să defileze pe podium şi să fie aplaudată. Acest lucru mi-am dorit şi eu şi am avut tot sprijinul părinţilor şi al prietenului", explică Alexandra. În primii doi ani, tânăra a avut mari emoţii la fiecare apariţie pe scenă.

"La primul concurs, Miss Prahova, nu am putut să zâmbesc deloc, eram crispată. Chiar şi după aceea, acea temă de a nu se întâmpla ceva neplăcut a persistat. Există chiar şi acum, nu cred că dispare vreodată. Te gândeşti să nu se desprindă rochia, să nu te împiedici şi să pici, să nu se rupă tocul la pantofi. Din fericire, nu am avut astfel de incidente neplăcute".

A purtat tocuri de 14 centimetri

Pentru că nu era obişnuită să poarte tocuri prea des, Alexandra a trecut şi printr-o perioadă mai puţin plăcută, dar inevitabilă pentru orice fotomodel. "La început, mă dureau picioarele de la tocuri, dar a trebuit să mă obişnuiesc. Acum aş purta numai încălţăminte cu toc, nu mai am nicio problemă".

Cele mai înalte tocuri pe care tânăra s-a urcat au măsurat 14 centimetri. "La o prezentare de modă, erau nişte pantofi aruncaţi într-un colţ, toată lumea se ferea de ei pentru că erau prea înalţi. I-am luat eu şi m-am descurcat foarte bine".

Participă la Miss World România

Alexandra va participa la acest sfârşit de săptămână la cel mai important concurs din cariera ei, Miss World România. "Va fi o nouă experienţă pentru mine. Sper să mă întorc cu un premiu de la acest concurs. Mi-aş dori să fie premiul cel mare, dar nici nu îndrăznesc să visez", spune cu modestie ploieşteanca. Pentru a se prezenta cât mai bine în faţa juriului, tânăra a slăbit patru kilograme într-o lună, cu ajutorul sportului. "Am fost la sală de trei ori pe săptămână şi m-am antrenat. În rest, nu am ţinut niciun regim alimentar. Nu fac exces de mâncăruri în general, dar îmi permit să ies cu prietenii la o pizza din când în când".

Alexandra vrea ca anul viitor să dea examen la Facultatea de Drept. "Îmi doresc să ajung magistrat pentru că sunt conştientă că modellingul nu poate dura toată viaţa. Este pentru o perioadă limitată de timp, cât sunt tânără". Alexandra a făcut şi volei de performanţă timp de cinci ani, pe când se afla în liceu, dar din cauza unei operaţii la un genunchi a fost nevoită să renunţe. Acest lucru nu o împiedică să facă sport ori de câte ori are puţin timp liber.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Ce atitudine trebuie să ai pe scenă?

Pentru ca publicul să te aprecieze, trebuie să fii încrezătoare, să te faci plăcută şi să nu uiţi niciodată să zâmbeşti.

Ce stil vestimentar preferi?

Îmi place mai mult ţinuta office. Mă inspir şi din ideile designerilor care îşi prezintă colecţiile la diferite evenimente mondene la care particip şi eu, îţi dezvoltă bunul gust.

CE-I PLACE

"Îmi place să gătesc, să citesc şi să fac sport, în special volei şi atletism. Ultima carte citită a fost "Rubinson Crusoe". Îmi place să pictez unghii şi să modific haine".

CE NU-I PLACE

"Nu-mi plac minciuna şi oamenii prefăcuţi care una zic şi alta fac. Nu-mi place atunci când e frig, prefer căldura. Nu-mi place să intru în conflict cu nimeni".

PROFIL

Născută
30 decembrie 1990, Ploieşti

Studii
Universitatea Petrol-Gaze Ploieşti - Ingineria şi protecţia mediului

Profesie
studentă, anul II

Familie
are un frate mai mic

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite