Ploieşti: Agenţiile de pariuri sportive sunt pline în week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În week-end, datorită numărului mare de meciuri disputate, pariorii adevăraţi dar şi cei mai puţin experimentaţi îşi încearcă norocul în agenţii. Fotbalul, hochei-ul şi tenisul sunt cele mai pariate sporturi la Ploieşti.

Agitaţie, schimburi de ponturi, un meci urmărit cu sufletul la gură de mai multe persoane şi bilete completate cu mare atenţie.

Este atmosfera specifică unei agenţii de pariuri, un loc unde se întâlnesc laolaltă norocul şi ştiinţa, dar şi ghinionul şi supărarea.

Sătui de vechiul pronosport, românii au întâmpinat cu braţele deschise fenomenul pariurilor sportive, mai ales că, dintre toate jocurile de noroc, această activitate este destul de bine reglementată.

Mecanismul de pariere este simplu. O persoană poate câştiga bani prin punerea unei mize pe eventualul rezultat al unui eveniment sportiv.

Cotele oferite sunt un motiv pentru care pariorii aleg o agenţie sau alta. "Eu pariez zilnic fotbal şi este normal să mă orientez după agenţia care îmi oferă cea mai bună posibilitate de câştig", ne-a spus Mihai Conta, un ploieştean împătimit după pariuri.

Alţi pariori însă, sunt fideli unei singure agenţii şi se transformă în clienţi de ani de zile. Unii vin zilnic în agenţie, alţii doar în week-end, perioada cea mai aglomerată a săptămânii, pentru că atunci se desfăşoară şi cele mai interesante meciuri din campionatele puternice din Europa.

Toate sexele pariază

Nu doar bărbaţii trec pragul agenţiilor, deşi ei formează segmental majoritar.

"Sunt şi tinere pasionate de sport, femei în toată firea sau bătrâni, vechi clienţi ai pronosportului care vin să parieze. Şi chiar dacă fotbalul este preferat, sunt şi clienţi care pariază pe snooker, darts, bowling, futsal, ski, formula 1, ciclism ori fotbal pe plajă", ne-a spus Dana Zvec, director de marketing la agenţia Publicbet.

Şansele de câştig, dincolo de noroc, sunt influenţate şi alţi factori: forma unei echipe, faptul că i se schimbă antrenorul sau are jucători accidentaţi. De aceea, este nevoie de foarte multă informare şi de urmărirea în timp a unei echipe sau a unui jucător.

În ultima vreme, pariurile on line au început să câştige din ce în ce mai mult teren. Faptul că se poate paria de acasă, din faţa calculatorului, sau faptul că nu se mai plăteşte comision agenţiei sunt motive pentru care piaţa se reorientează.

Partizanii pariurilor sportive privesc această activitate ca un hobby pentru fanii sportivi, crescând astfel şi numărul publicului spectator şi telespectator.

Oponenţii se tem că, în spatele pariurilor sportive, sunt numeroase încercări de "meciuri aranjate". Statisticile demonstrează că, pe termen lung, majoritatea pariorilor pierd, iar casele de pariuri câştigă.

Există şi cazuri foarte rare de pariori profesionişti care reuşesc să-şi facă venituri considerabile din activitatea de pariuri sportive.

Şi un noroc incredibil te poate face bogat, fiind cazuri de persoane care au câştigat zeci de mii de lei în România, cu un singur bilet.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite