Ploieşti: Aflaţi totul despre ajutorul la încălzire din această iarnă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Anul acesta, condiţiile pentru a obţine subvenţia la căldură sunt mult mai dure faţă de anii trecuţi, iar ajutorul variază între 19 şi 262 de lei.

În 2010, beneficiază de ajutor doar familiile ai căror membri realizează, fiecare, un venit net de cel mult 615 lei. La stabilirea acestuia intră, însă, toate drepturile băneşti, adică şi cele care provin din şomaj, pensii alimentare, alocaţii, indemnizaţii şi creanţe, cu excepţia burselor sociale şi a „Banilor de liceu".

Un alt criteriu este ca familia sau cel care cere subvenţia să nu aibă în proprietate alte clădiri sau spaţii locative cu excepţia locuinţei de domiciliu şi nici mijloace de transport, precum autoturisme de peste 1.600 cmc, autoutilitare, camioane, iahturi ori depozite bancare de peste 3.000 de lei sau terenuri care depăşesc 1.000 de metri pătraţi în zona urbană. De asemenea, nu pot beneficia de ajutor nici cei care au peste 3 bovine, peste 5 porcine, peste 20 de ovine/caprine şi peste 15 familii de albine.

Pentru a beneficia de subvenţia lunară, cuprinsă între 19 şi 262 de lei, este nevoie de o cerere şi o declaraţie pe proprie răspundere, însoţite de actele doveditoare ale veniturilor, care vor fi depuse la Administraţia Serviciilor Sociale Comunitare Ploieşti individual sau prin asociaţia de proprietari. Ajutorul se acordă începând cu luna depunerii cererii, pentru tot sezonul rece 1 noiembrie 2010-31 martie 2011.

Deocamdată, Primăria Ploieşti nu a fixat termenul pentru depunerea declaraţiilor pentru că formularele nu au sosit încă de la Dalkia şi Distrigaz, dar un interval probabil este 20-31 octombrie.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite