Ploieşti: Adrian Popescu creşte porumbei pentru nunţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Adrian are peste 250 de porumbei cu care participă la nunţi în fiecare săptămână,  în toată ţara.

A început să crească porumbei de când avea opt ani. „Pasiunea am  moştenit-o de la bunicul meu. După ce a murit, o vreme nu am mai avut porumbei, până la vreo 8-10 ani, când am fost în târg şi am cumpărat vreo şase exemplare. De la 14-15 ani, am început să particip la concursuri“, povesteşte Adrian Popescu.

Pentru că în urma concursurilor, Adrian nu avea beneficii, iar cheltuile erau mari, bărbatul a pus la punct o afacere. Acum trei ani şi-a vizitat soţia, care lucra în Italia. „Am fost la o nuntă şi am văzut pentru prima dată cum mirii şi invitaţii dădeau drumul mai multor porumbei care îşi luau zborul“, îşi aminteşte bărbatul.

A participat la 1.000 de nunţi

După ce a ajuns acasă, a luat legătura cu firmele care se ocupă de organizarea de nunţi, iar în acum are colaborări cu peste 80 dintre ele. „Am început să îi învăţ pe porumbei drumul de la Bucureşti acasă. Prima dată le-am dat drumul de la Româneşti, pe urmă de la Pucheni, Otopeni şi Casa Presei pentru că nu puteam să îi duc de prima dată în mijlocul Capitalei“, spune bărbatul.

Cele mai multe comenzi le are în Bucureşti, unde participă la câte 3-4 nunţi pe săptămână. A fost cu porumbeii la aproape 1.000 de nunţi, inclusiv la persoane cunoscute din showbiz-ul românesc.

La nunta Monicăi Columbeanu

„Am avut porumbei şi la nunta Monicăi Columbeanu, de la Snagov, şi la unul dintre nepoţii domnului Quintus“, spune, cu mândrie, bărbatul. Are trei specii de porumbei: voiajori-albi, Maria Stuart şi voltaţi.

Pentru cei care îşi doresc porumbei la nuntă, Adrian oferă două pachete. „Am o ofertă de 25 de porumbei, la 300 de lei, şi alta pentru oamenii cu mai puţini bani, la 200 de lei, cu 15 porumbei. O parte sunt oferiţi mirilor, naşilor şi invitaţilor, când ies din biserică, iar aceştia le dau drumul să zboare, iar alţi porumbei rămân pe covorul roşu“. 

Pentru a preîntâmpina pierderea porumbeilor care se rătăcesc în drum spre casă, fiecare exemplar al lui Adrian are un inel la picior, pe care este scris numele proprietarului, numărul de telefon şi oraşul de provenienţă. „Mi s-a întâmplat să mă sune cineva din ţară şi să îmi zică că mi-a găsit un porumbel. Am mai avut şi pierderi. Au fost cazuri când, din cauza furtunii, sau a păsărilor de pradă,  unii nu au mai ajuns acasă“. Pentru că Adrian este solicitat la foarte multe nunţi şi-a luat ca ajutoare pe cei doi băieţi ai săi şi pe câţiva copii din cartier, pe care îi învaţă cum să îngrijească păsările.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Mergeţi la nunţi, oriunde în ţară?

A.P: Da, acolo unde sunt solicitat mă deplasez. Pentru nunţile din afara Ploieştiului, mi se suportă transportul de către cei care mă invită.

Cât de costisitoare este creşterea porumbeilor?

A.P.: Trebuie investiţi destul de mulţi bani în această pasiune. Trebuie să le cumperi mâncare şi suplimente pentru fiecare sezon, medicamente şi tot ce este nevoie.

CE-I PLACE

„Îmi place să am grijă de păsările pe care le cresc. A doua pasiune este fotbalul. Înainte jucam fotbal, iar acum fac parte din grupul celor care conduc galeria Petrolul. La televizor, îmi place să ma uit la Animal Planet şi Discovery”.

CE NU-I PLACE

„Nu-mi plac politicienii şi nedreptatea din ţară. Nu-mi place viaţa asta grea, noi mai tineri ne mai descurcăm, dar pentru bătrâni este foarte greu. Nu-mi place să mă plimb prin oraş, să văd oameni necăjiţi, cu atâtea probleme, copii fără locuri de joacă şi spitale care nu au medicamente”.

PROFIL

Născut
10 octombrie 1961, Ploieşti

Studii
Liceul Agricol nr.12, Bucureşti

Familie
Căsătorit, doi copii

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite