Ploieşti: Adrian Paraschivescu, inginerul care vă învaţă cum să vă vindeţi imaginea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce a lucrat timp de mai mulţi ani la la sondele de petrol şi gaze, Adrian s-a reorientat către domeniul vânzărilor şi al recrutării de personal.

Până în 1989, a lucrat la schelele de petrol şi gaze din Moreni şi Boldeşti-Scăeni. Era şeful punctului de lucru şi se ocupa de supravegherea şi coordonarea activităţii de foraj şi extracţie. După 1990, s-a reprofilat şi a lucrat în mai multe companii care i-au oferit posibilitatea să participe la traininguri şi cursuri de specializare în domeniul vânzărilor şi al relaţiilor cu clienţii.

„Am fost de la simplu agent, până la director naţional de vânzări şi am avut posibilitatea să formez şi să conduc echipe de vânzări. Mi-am dat seama că îmi place foarte mult ceea ce fac şi aş vrea să împărtăşesc din cunoştinţele mele şi altora. De aceea, în 2000, mi-am deschis o firmă de selecţie, recrutare, evaluare şi training“, spune Adrian Paraschivescu.

Firma s-a axat iniţial pe zona de training, iar după şase luni s-a extins pe selecţie şi recrutare de personal. Bărbatul şi-a luat diplomă de formator de la Consiliul Naţional pentru Formarea Profesională a Adulţilor şi certificat pentru trainer. Le predă elevilor săi de la ABC-ul vânzării până la tehnici avansate de vânzări.

Are clienţi constanţi

„Iniţial, am apelat la relaţiile pe care mi le-am făcut în timpul cât am lucrat în domeniu, iar ulterior, am ajuns la un portofoliu de clienţi constanţi la care se mai adaugă, anual, în jur de 15 clienţi noi“, spune trainerul.

Adrian Paraschivescu caută personal în toată ţara pentru clienţii săi. În primul rând, acesta triază din CV-urile pe care le primeşte în format electronic, iar, ulterior, organizează un interviu telefonic cu persoanele din alte oraşe care consideră că ar corespunde profilului cerut: „În urma interviului telefonic, chem la sediu persoanele care mi se par că sunt cel mai aproape de ce vrea clientul. Sunt unii care nu vor să se deplaseze până aici şi atunci îmi dau seama că aceştia nu sunt candidaţii potriviţi, pentru că de cele mai multe ori jobul de agent vânzări presupune disponibilitatea de deplasare. Am persoane care au venit din Buzău sau din Cluj, iar altele din Bucureşti care s-au lipsit“.

„Cine nu vrea, nu găseşte de lucru“

Adrian Paraschivescu spune că cele mai căutate joburi în prezent, sunt în domeniul vânzărilor şi al relaţiilor cu clienţii. „Numai cine nu vrea, nu găseşte de lucru. Trebuie să ştii să te vinzi cât mai bine la un interviu, să vorbeşti despre calităţile pe care le ai şi să spui de ce consideri că eşti candidatul cel mai bun pentru un anumit job“.

Adrian Paraschivescu consideră că o persoană care recrutează trebuie să fie obiectivă. „Există multe prejudecăţi care vin din tradiţii, din familie, dar în momentul în care te afli în poziţia de a selecta anumiţi oameni pentru un job, trebuie să uiţi de toate acestea şi să te concentrezi doar pe profilul acelei persoane comparativ cu postul pentru care aplică“.

ÎNTREBĂRI ŞI RĂSPUNSURI

Cum trebuie să te vinzi la un interviu?

În primul rând, trebuie să te interesezi ce vrea angajatorul, să cauţi date despre acesta şi să vezi ce nevoi are. Şi în funcţie de asta, trebuie să vorbeşti despre tine prin prisma a ceea ce se caută.

Care sunt etapele pentru recrutare?

Prima dată se triază aplicaţiile, iar ulterior se organizează un interviu, în urma căruia se întocmeşte un raport de evaluare. Astfel, ajungem la trei, patru candidaţi pe care îi recomandăm angajatorului. Pentru funcţiile cu responsabilitate, are loc şi un interviu cu psihologul.

CE-I PLACE

„Sunt pasionat de fotografie şi îmi place să ascult muzică. În vacanţe îmi place să mă duc cu soţia la munte atât vara, cât şi iarna. Îmi place să îmi petrec timpul în natură“, a spus Adrian.

CE NU-I PLACE

„Nu îmi place căldura. Mă deranjează lipsa de conştiinţă civică şi minciuna, mai mult decât prostia. Nu-mi plac oamenii care nu sunt punctuali şi care nu au cei şapte ani de acasă“, a explicat ploieşteanul.

PROFIL

Născut
11 august 1958, Ploieşti

Studii
Institutul de Petrol şi Gaze Ploieşti – Facultatea de Forajul Sondelor şi Exploatarea Zăcămintelor de Petrol şi Gaze

Familie
căsătorit, o fată

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite