Ploieşti: Administratorii au delapidat miliarde

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru că foarte mulţi administratori de bloc din Ploieşti au băgat mâna adânc în finanţele locatarilor, păgubiţii sunt acum în situaţia de a rămâne fără căldură începând cu luna ianuarie.

Din datele Uniunii Asociaţiilor de Proprietari din Ploieşti reiese că cinci blocuri din municipiu, majoritatea din cartierul Vest, sunt într-o situaţie dramatică exclusiv din vina locatarilor.

Aceştia au adunat datorii de miliarde de lei la întreţinere şi numai intervenţia UAP şi o convenţie încheiată cu Dalkia a făcut ca sistarea energiei termice să fie amânată, iar plata datoriilor eşalonată.

Din păcate, alţi locatari din Ploieşti au aflat cu stupoare că, deşi au plătit lunar întreţinerea, figurează cu datorii imense la furnizori, iar fondurile de rulment s-au "topit" şi ele.

"O primă verificare la 16 blocuri din Malu Roşu indică o delapidare de fonduri de 4 miliarde de lei. De fapt, în 2009, am înregistrat un adevărat fenomen din acest punct de vedere", ne-a spus Ion Stan, preşedintele UAP Ploieşti. Acolo unde a fost realizată o expertiză contabilă, administratorii infractori au fost daţi în judecată, iar procurorii au intrat şi ei pe fir.

Drama de la G17

Într-o astfel de situaţie este şi blocul G17 din cartierul Polux. Iniţial, acesta a făcut parte dintr-o asociaţie foarte mare, formată din şase blocuri şi 12 scări.

În august, locatarii din G17 au hotărât să iasă din asociaţia-mamă, dar au lăsat frâiele administraţiei aceleiaşi femei. În septembrie, locatarii din toate aceste blocuri au aflat că din visterie lipseşte un miliard de lei şi tot fondul de rulment, aşa cum ne-a explicat Ion Machiţă, noul administrator al blocurilor ieşite din asociaţie.

O parte dintre blocurile din cartierul Polux au rămas fără apă caldă în luna septembrie pentru că nu au avut cu ce să-şi achite datoriile.

Mai mult, administratora nu-şi plătise întreţinerea tot anul, acumulând numai din această obligaţie 42 de milioane de lei pagubă la fondurile blocului G17, unde şi locuieşte.

"În prezent, avem datorii la Dalkia de 14.700 de lei, iar dacă nu le vom achita până pe 18 ianuarie suntem ameninţaţi cu sistarea energiei termice", ne-a spus Grigore Toma, unul dintre locatarii din G17.

Disperaţi şi păgubiţi, în marea lor majoritate pensionari, bieţii oameni au început să refacă fondul de rulment şi să demareze procedurile legale pentru a o trage la răspundere pe administratoră. Sunt însă foarte conştienţi că vor rămâne cu paguba.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite