Ploieşti: Actriţa Manuela Alionte-Frîncu: „Pasiunea pentru teatru a apărut odată cu mine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Face parte din noua generaţie de actori de succes ai Teatrului „Toma Caragiu" din Ploieşti. Energică, talentată, cu un suflet de aur, Manuela merită din plin aplauzele publicului.

Cu zeci de spectacole la activ, participări la emisiuni tv şi cu numeroase premii obţinute la festivaluri de profil, ploieşteanca în vârstă de 35 de ani face cinste urbei. Pasiunea sa pentru actorie îşi are rădăcinile încă din fragedă copilărie.

„De mic copil mi-a plăcut să mă «exprim actoriceşte», la diverse «sindrofii» organizate acasă de către părinţi, atunci când, urcată pe masă, spuneam poezii musafirilor. În acest fel, masa de 12 persoane a reprezentat prima mea scenă", povesteşte tânăra actriţă.

„Aplauzele furtunoase pe care le-am primit m-au determinat sa merg înainte, astfel încât în clasa a IV-a am ajuns să joc primul meu rol «Domnul Goe». Distribuirea mea, ca aşa-zisă actriţă, în diferite roluri, la serbări şcolare şi cercuri de teatru, mi-au dat o aură de mică vedetă, astfel că, în timpul liceului eram chiar  menajată la unele cursuri", mai spune aceasta.

Talentul său pus în valoare în adolescenţă nu a rămas fără ecou. Manuela Frîncu a fost admisă la Facultatea de Teatru, la clasa Adrianei Popovici. Perioada studenţiei rămâne una memorabilă.

„Eram o gaşcă de zece tineri dornici de afirmare, non-conformişti. Repetam până la epuizare. Uneori, o singură replică era repetată de 100 de ori. Adriana Popovici ne învăţa cum că: «în teatru nu există compromisuri şi, dacă nu eşti la perfuzii, înseamnă că poţi juca».  Metoda spartană m-a călit şi cred că «actoria înseamnă  99 % transpiraţie şi 1 % inspiraţie». Nu cu minuni, ci cu repetiţii s-a născut spectacolul de teatru-dans, în regia lui Miriam Raducanu «CALEIDOSCOP», care a obţinut Marele Premiu la Gala Tânărului Actor. Acest  spectacol a însemnat debutul meu în teatru. Am participat la majoritatea  emisiunilor pentru copii : Tip-Top Mini-Top, Prietenii lui Piticot, şi multe altele", îşi aminteşte Manuela.

Viaţa i-a rezervat suprize din cele mai plăcute şi în plan personal. Şi-a cunoscut marea dragoste, pe George Frîncu, actor talentat şi, în prezent, şef al Secţiei de Păpuşi din cadrul Teatrului Toma Caragiu.

„Aflându-mă printre vrăjitoare, zâne şi pitici împreună cu George am pus la cale să avem şi noi un pitic al nostru. Şi, ne-a mutat de la Bucureşti la Ploieşti. Soţul deja era angajat aici, la teatru, iar eu mă aflam într-o mică pauza de joc, având grijă de cel mic. Am lucrat şi la un post local de televiziune, unde am prezentat, realizat şi produs emisiuni, în familie. Apoi, m-am angajat la Secţia Revistă, din cadrul teatrului ploieştean", spune talentata actriţă.

Întrebări şi răspunsuri

Cum a fost debutul la „Toma Caragiu"?

Mi-a fost foarte uşor să mă adaptez, pentru că aici am întâlnit oameni deosebiţi şi colegi minunati. Prima piesă în care am jucat la Ploiesti a fost „Cartea junglei". Emoţiile au fost duble, pentru că, alături de mine, în rolul lui Mowgli, şi-a făcut debutul pe scena teatrului, chiar băieţelul meu, Mathias.

 Ai cochetat cu şi „păpuşeria". E fascinantă lumea marionetelor?

Încă de la absolvirea facultăţii, am jucat într-o trupă de actori păpuşari de la care am furat puţină meserie în ale mânuitului. Aşa că, rolul fetei rele, din spectacolul „Fata babei şi fata moşului", mi-a adus chiar „Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină", la Festivalul  Internaţional de Animaţie Gulliver. 

Ce-i place

Manuela este o persoană activă. Nu stă locului. „Trebuie să fac multă mişcare.  Mă plimb, mă întâlnesc cu prietenii, văd un film, călătoresc. Îmi place să simt că trăiesc cu adevărat", spune actriţa

Ce nu-i place

„Nu-mi place că trece prea repede timpul şi că îmbătrânim.  La oameni nu-mi place că nu au încredere unii în alţii. Urăsc minciuna", susţine ploieşteanca.

Profil

Născută: 16 iunie 1975, la Ploieşti

Studii: Universitaţea de Artă Teatrală şi Cinematografie, Bucureşti

Familie: Căsătorită, are un fiu

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite