Ploieşti: Actorii japonezi vor oferi o lecţie de teatru

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În această seară, de la ora 19.00, Compania de teatru Bird Theatre joacă pentru prima dată piesa „Vizita",  la Teatrul „Toma Caragiu".

Actorii japonezi care fac parte din Compania de teatru Bird Theatre din Tottori vor putea fi văzuţi pentru prima dată pe scena teatrului ploieştean.

„Este un eveniment special, îmi doresc foarte mult să ajung în Japonia, dar pentru că nu am posibilitatea financiară, mă bucur enorm că poate ajunge Japonia la mine", spune Florin Eftimie, un spectator.

Japonezii vor pune în scenă piesa „Vizita", care este o adaptare a celebrului text ecranizat în anii '60, „Vizita bătrânei doamne", aparţinând dramaturgului elveţian F.  Durrenmatt.

Trupa japoneză Bird Theatre este prezentă în această perioadă şi la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu.

Anul trecut, actorii ploieşteni au fost invitaţi de către cei niponi în provincia nordică a Japoniei, Tottori, unde au interpretat spectacolul „Trei surori", de Cehov în regia lui Alexandru Dabija, la Bird Theatre Festival.

Tot anul trecut, la „Toma Caragiu" un spectacol de dansuri tradiţionale din Okinawa a făcut ca sala de spectacol să fie neîncăpătoare pentru sutele de ploieşteni dornici să vadă ineditul spectacol.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite