Ploieşti: Absolvenţii „Spiru Haret“, neprimiţi la titularizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

63 de cadre didactice nu vor putea susţine examenul de titularizare programat pentru data de 14 iulie, din cauză că, în urma verificărilor, s-au constatat probleme cu diplomele lor de studii.

„Metodologia prevede faptul că pot participa pentru ocuparea catedrelor vacante doar persoanele care au absolvit o formă de învăţământ acreditată", explică inspectorul Aurel Graur, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean Şcolar (IŞJ) Prahova.

Potrivit acestuia, cei care nu pot susţine acum examenul de titularizare deţin diplome de absolvire a unei specializări care nu figurează ca acreditate, în urma Hotărârii de Guvern 749/2009.  Cei mai mulţi dascăli care nu pot intra în sala de examen sunt absolvenţi ai facultăţii „Spiru Haret", însă, pe lista neagră se mai află şi alte universităţi particulare din Ploieşti şi din oraşele învecinate.

1.700 de candidaţi

Nici anul trecut profesorii cu studii la „Spiru Haret" nu au avut voie să participe la acest concurs, din acelaşi motiv. „Aceste probleme au apărut numai la persoanele care au absolvit după anul 2002, când fiecare formă de învăţământ particulară trebuia acreditată şi la nivel local, în fiecare oraş în care îşi desfăşura activitatea.

Profesorii sunt nemulţumiţi de faptul că există colegi de-ai lor, care au terminat o facultate particulară înainte de 2002 şi au putut să obţină un loc titularizabil, în timp ce lor li se refuză participarea la concurs", mai spune inspectorul Aurel Graur. 1.700 de profesori, învăţători şi educatori s-au înscris anul acesta la examenul de titularizare, cea mai mare concurenţă fiind pentru catedrele de limba română, limba engleză şi învăţători.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite