Ploieşti: Abonamente RATP pe toate liniile, doar pe comandă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fiecare început de lună este o adevărată aventură să găseşti abonamente RATP pe toate liniile. Motivul nu este aşa, cum s-ar putea crede, că se vând prea repede şi sunt epuizate de la primele ore ale dimineţii.

Din contră, angajaţii tonetelor unde se vând bilete şi abonamente RATP spun că nu aduc decât maximum unul sau două, pentru că nu se cer. „Nu am avut decât două abonamente pe toate liniile şi s-au vândut de dimineaţă. Nu luăm mai multe, pentru că ştim că nu prea sunt cereri“, ne-a spus o vânzătoare din zona Lămâiţa.

La unele tonete din centrul Ploieştiului este nevoie de comandă pentru a intra în posesia unui abonament RATP. „Dacă faceţi astăzi comandă, s-ar putea să îl primiţi mâine. Altfel, noi nu luăm abonamente“, ne explică o femeie de la toneta de vis-a-vis de complexul comercial Omnia.

Scump şi rar

Ploieştenii sunt nemulţumiţi că după ce s-au scumpit şi costă destul de mult, aceste abonamente nici măcar nu se găsesc. „Mi se pare mai avantajos să cumpăr un abonament lunar pe toate liniile, care costă 100 de lei, decât un abonament pe o singură lună care este 50 de lei. Dar m-am plimbat prin tot oraşul şi de-abia am găsit, când am ajuns în zona de nord. În timpul acesta, bineînţeles, că am cheltuit şi bani pe bilete“, ne-a spus revoltată Maria Ioniţă, o tânără de 28 de ani.

Reprezentanţii Regiei Autonome de Transport Public par să nu cunoască situaţia. „Acum câteva zile am făcut controale la tonetele de bilete din oraş şi nu au fost probleme. În mod normal, fiecare tonetă este obligată să ia un anumit număr de abonamente în fiecare zi. O să verificăm situaţia semnalată“, ne-a declarat Radu Popescu, directorul RATP.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite