Ploieşti: A reclamat că i-a fost furată maşina ca să nu plătească impozitul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii din Câmpina au fost sesizaţi ieri de Ion Barbu din satul Mărginenii de Jos, comuna Filipeştii de Târg, despre faptul că, la data de 27 iunie, în jurul orei 14.30, i-a fost furat autoturismul proprietate personală.

Poliţiştii au trecut la cercetări şi au început cu verificarea tuturor indiciilor necesare găsirii autoturismului şi tragerii la răspundere penală a celui care se face vinovat de furt. Luat la întrebări de oamenii legii, reclamantul a relatat că la data respectivă autoturismul a fost condus de fiul său. Acesta a parcat autoturismul pe strada Republicii din municipiu, iar după aproximativ 45 de minute a constatat dispariţia acestuia. În torpedoul maşinii se aflau actele autovehiculului: carte de identitate, certificat de înmatriculare, tichet de asigurare obligatorie auto.

Extinzând investigaţiile, poliţiştii au constatat că numărul de înmatriculare comunicat de reclamant aparţine unui alt autoturism, iar Barbu Ion figurează ca fiind proprietarul unui alt autoturism, al cărui certificat de înmatriculare fusese reţinut de poliţiştii ploieşteni pentru neperfectarea actelor de vâzare - cumpărare.

Tot din verificări s-a stabilit că reclamantul figurează în evidenţele fiscale ale Primăriei Filipeştii de Târg cu restanţe la plata impozitului din anul 2005, restanţe care sunt în cuntum de 601 lei.

 Văzând că nu reuşeşte să-i păcălească pe oamenii legii, aceştia administrând probe solide împotriva afirmaţiilor lui,  Barbu Ion „a schimbat placa". De data aceasta a declarat că cele reclamate iniţial nu sunt reale, iar autoturismul respectiv a fost vândut de fiul său unei persoane necunoscute în cursul anului 2006 şi întrucât actele nu au fost perfectate a luat hotărârea de a reclama furtul autoturismul.

Întrucât a alarmat Poliţia în mod nejustificat, Barbu Ion a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 500 lei.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite