Ploieşti: A început vaccinarea bebeluşilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Părinţii bebeluşilor din Prahova care nu au fost imunizaţi anti-tuberculoză pot merge la medicii de familie pentru a  solicita imunizarea copiilor lor.

„Am cerut medicului meu de familia în repetate rânduri acest vaccin, dar de fiecare dată îmi spunea că nu sunt şi trebuie să mai aştept. Ştiu că au fost câteva probleme cu acestea, însă, nu mi se pare normal ca bebeluşul meu să nu beneficieze de el. Cred că este periculos pentru sănătatea lui", ne-a spuns Georgiana Marin, o mămică din Ploieşti, care se afla încă de dimineaţă în cabinetul unui medic de familie din municipiu.

În Prahova, Ministerul Sănătătăţii a trimis 28.000 de doze, cu multe peste necesarul din acest moment. De aceste doze vor beneficia toţi bebeluşii care s-au născut şi nu au primit prima doză, dar şi cei care au rămas restanţi la următoarele imunizări. În plus, aceste vaccinuri ar trebui să ajungă şi pentru copiii care se vor mai naşte în judeţ până la sfârşitul acestui an.

Imunizarea bebeluşilor

„Rugăm părinţii să meargă la cabinetele medicilor de care aparţin şi să ceară să-şi imunizeze copiii care nu au beneficiat de aceste doze. Sunt aproximativ 1.300 de restanţieri la nivelul judeţului, care urmează să fie vaccinaţi în perioada imediat următoare", explică medicul de familie Simona Schenlbach, preşedintele Colegiului Medicilor Prahova.

Toate dozele de vaccin BCG au intrat deja în posesia cabinetelor medicilor de familie din Prahova, însă ele au fost distribuite şi la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie din Ploieşti.

Vaccinurile au fost achiziţionate la nivel naţional prin fundaţia UNICEF şi sunt fabricate în străinătate.

„Cele 28.000 de doze de vaccin care au ajuns în Prahova vor acoperi necesarul de imunizări pentru aproximativ an de zile. Cel puţin anul acesta toţi copii nou-născuţi vor putea beneficia de acest vaccin, însă considerăm că dozele vor ajunge până în primăvara anului viitor", este de părere medicul epidemiolog Dan Decebal, din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova.

Pentru ultimele noutăţi din Ploieşti, click pe poza de mai jos

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite