Ploieşti: A început goana după cadourile de Crăciun!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ploieştenii au luat cu asalt magazinele din municipiu în căutarea cadourilor perfecte pentru sacul lui Moş Crăciun, marcând astfel deschiderea unui nou sezon de cumpărături.

Moş Nicolae şi Moş Crăciun au venit! Cei doi, însă, nu au poposit în casele ploieştenilor cu daruri, ci, mai întâi s-au oprit să aprovizioneze magazinele din municipiu cu ornamente pentru brad şi cu tot felul de cadouri. Podoabele pentru pomul de Crăciun ocupă primul loc în topul cumpărăturilor de sezon.

Globuleţele în culori diverse cu sclipici sau paietate şi beteala argintie sunt la mare căutare, la fel şi instalaţiile multicolore pentru pomul de iarnă. "Avem tot ce se poartă anul acesta în materie de ornamente pentru brad, pentru toate gusturile şi pentru toate buzunarele. Facem faţă cu greu numărului mare de clienţi.

Avem, ca noutate, globuri muzicale în formă de Moş Crăciun la 42 de lei, globuri din material textile, cercei lucraţi manual tot în formă de Moş Crăciun la 19 lei, îngeraşi din răşină şi piesa de rezistenţă- ghirlande şi steluţe de pus în brad, din puf şi pene de gâscă. Toate se vând foarte bine.

În general sunt preferate cadourile mici, ca să spună ceva. Vânzările au crescut cu peste 40% faţă de alte luni ale anului" a declarat Floarea Bruchiu, vânzător la un magazin specailizat în cadouri pentru ocazii deosebite, situat în vecinătatea Teatrului "Toma Caragiu" din municipiu.

Consiliere pentru alegerea cadoului perfect

Şi cum alegerea cadourilor pentru sacul Moşului şi a ornamentelor pentru un brad perfect nu este o treabă tocmai uşoară, mai toate magazinele din centrul Ploieştiului oferă consiliere gratuită clienţilor pe acest segment.

"M-a ajutat o doamnă drăguţă să găsesc cadouri pentru nepoţelele mele. I-am explicat că nu dispun de prea mulţi bani şi imediat a căutat ceva mai ieftin, ca să mă pot încadra în buget.

Mi-au plăcut tare mult nişte moşi în miniatură, la 20 de lei. Am văzut că aveau şi o altă variantă, la peste 200 lei, un moş mai mare care dansează şi cântă", a declarat Ioana Sima, o pensionară în vârstă de 63 de ani. "Ei bine, eu am dat cam 300 de lei pentru sacul moşului. Pentru ornamentele de brad am cheltuit alţi 100 de lei. Chiar dacă este criză, am văzut că preţurile nu prea au scăzut, aşa cum m-aş fi aşteptat", a spus Mioara Enache, o altă ploieşteancă.

 

Târguri de sărbători

Cei care nu se grăbesc să cumpere daruri pentru Crăciun pot sta liniştiţi! În luna decembrie, în municipiu vor fi organizate târguri unde publicul vizitator va avea posibilitatea de a alege cadouri pentru sărbători, dintr-o gamă largă de produse.

Pe lângă ornamente de brad vor fi scoase la comercializare jucării, dulciuri, dar şi articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte.

 Pe tot parcursul desfăşurării evenimentelor, organizatorii împreună cu firmele participante vor oferi vizitatorilor posibilitatea de a face cumpărături la preţuri promoţionale, dar şi premii.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite