Ploieşti: A declarat datele de identitate ale colegului să scape de controlorii RATP

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ieri, un echipaj de jandarmerie din cadrul Grupării Mobile „Matei Basarab" a identificat un bărbat care, pentru a se sustrage de la aplicarea unei sancţiuni contravenţionale a declarat datele de identitate ale unei alte persoane.

Alin G. de 24 ani din Ploieşti a fost depistat de către o echipă de controlori RATP circulând pe un mijloc de transport în comun fără bilet, iar la solicitarea de a prezenta un act de identitate în vederea întocmirii procesului verbal de sancţiune, persoana în cauză a declarat că nu are documentul asupra sa şi a comunicat verbal datele sale de identificare.

Pentru confirmarea celor spuse de bărbat, agenţii de control au cerut sprijinul unui echipaj de jandarmi aflat în zonă, care a procedat la consultarea Bazei de Date privind Evidenţa Persoanei constatând că datele declarate sunt corecte, însă fizionomia bărbatului nu corespunde cu cea a persoanei înscrisă în baza de date.

În urma verificărilor ulterioare, jandarmii au stabilit adevărata identitate a călătorului fraudulos nu înainte de a le fi testată încă odată vigilenţa printr-o ultimă încercare a bărbatului de a scăpa oferind date false. În final a recunoscut că a folosit identitatea colegului său de serviciu Cristian L. pentru a nu fi sancţionat de către lucrătorii RATP.

Acuzat de infracţiune de fals

Contactat de jandarmi Cristian L. a declarat că în ultima perioadă pe numele său au fost întocmite nu mai puţin de şase sancţiuni contravenţionale pentru că a circulat fără bilet, cu toate că nu a  folosit niciodată mijloacele de transport în comun. Celui în cauză i-au fost întocmite documente de constatare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals privind identitatea.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite