Ploieşti: 9000 de euro pentru două căprioare vânate ilegal

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două căprioare pe care le-a vânat cu laţul îi pot aduce şapte ani de închisoare unui localnic din Gornet Cricov.

Petre Bădescu, un prahovean de 40 de ani, din comuna Gornet Cricov. Bărbatul a fost turnat de un consătean că omoară ilegal animale din pădure. Vânătorii au intrat pe fir şi au descoperit în grajdul omului, îngropate în pământ, două blănuri de căprioară, cu tot cu capete şi picioare.

„Am avut informaţii că bărbatul braconează în pădurile din zona comunei Gornet Cricov.Nu a vrut să recunoscă, deşi, şi acum o săptămână a fost prins cu o căprioară şi cu un iepure braconate. Acum a fost nevoit să recunoască că pune de ceva vreme laţuri în pădure, în care se prinda astfel de animale", a declarat Laurenţiu Petre, unul din reprezentanţii Asociaţiei Judeţene a Vânătorilor şi Pescarilor Prahova.

Pentru braconaj, bărbatul riscă până la sapte ani de închisoare şi trebuie să despăgubească asociaţia pentru cele două exemplare. Pentru căprior va scoate din buzunare 5000 de euro, iar pentru femelă- încă 4000 de euro. De la începutul acestui an, vanătorii au prins în pădurile din judeţ 15 braconieri de căprioare.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite