Ploieşti: 41 de ani de la naşterea lui Toni Alexe, "unicul căpitan" al Asesoftului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Astăzi se împlinesc 41 de ani de la naşterea lui Toni Alexe, "unicul căpitan" al Asesoftului, dispărut în urma unui accident de maşină în urmă cu 5 ani.

Antonio Alexe (21.12.1969 - 21.91.2005) a debutat în Divizia A la CSM Oradea, în 1988. Constănţean la origini, Alexe a rămas la echipa de pe malul Crişului până în 1993, iar următoarele 7 sezoane le-a petrecut în Ungaria, unde a îmbrăcat tricoul formaţiilor Szolnoki Olaj, Sopron, Szombathely și Fehervar.

În anul 2000, revine în ţară la West Petrom Arad, grupare pentru care evoluează timp de 2 ani. În 2002 se transferă din nou la Szombathely, iar un an mai târziu parafează o înţelegere cu CSU Asesoft, informează csuasesoft.ro.

Şi-a trecut în palmares eventul alături de ploieşteni în sezonul 2003-2004, iar în seara de 20 ianuarie 2005 îşi conducea echipa către accederea în Final 4-ul Conferinţei Sud, după victoria repurtată în faţa bulgarilor de la Spartak Euroins Sofia. Câteva ore mai târziu, îşi pierdea viaţa într-un groaznic accident de maşină, la intrarea în Sinaia.

Trupul lui Toni Alexe este înmormântat la Oradea, acolo unde se stabilise în ultimii 15 ani. În memoria sa, Sala Sporturilor din Oradea îi poartă numele celui care a fost unul dintre cei mai mari baschetbalişti români din toate timpurile.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite