Ploieşti: 260 de prahoveni primesc 30% din indemnizaţia de şomaj pentru că au reuşit să se angajeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru ca au reuşit să-şi găsească un loc de muncă, peste 260 de prahoveni primesc, în continuare, 30 la sută din indemnizaţia de somaj, informează Ziarul Prahova.

Şomerii care se angajează pentru un program normal de lucru, conform prevederilor legale în vigoare, şi, ca urmare a angăjarii, le înceteazaă plata indemnizaţiei de şomaj, beneficiază de o sumă lunară, acordată din bugetul asigurărilor pentru şomaj, informează Ziarul Prahova.  De la începutul acestui an şi până în prezent, peste 260 de prahoveni au solicitat acest venit care reprezintă completarea veniturilor salariale ale angajaţilor.

De unele facilităţi beneficiază şi şomerii care se angajează într-o localitate situată la o distanţă mai mare de 50 de kilometri de localitatea de domiciliu, precum şi cei care se mută în localitatea în care se află locul de muncă. De exemplu, în acest an 25 de şomeri prahoveni s-au aflat în această situaţie. Potrivit Ziarul Prahova, prima de încadrare se acordă, la cerere, din bugetul asigurărilor pentru şomaj şi este egală cu de două ori valoarea indicatorului social de referinţă în vigoare la data acordării, respectiv 1000 de lei ( valoarea indicatorului social de referinţă este de 500 lei).

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite