Ploieşti: 250 de profesori şi-au câştigat drepturile în instanţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După un an de zile de judecată, 250 de profesori afiliaţi Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), filiala Prahova, au câştigat în instanţă majorări salariale de 50%, potrivit legii 221 din 2008.

Aceste cadre didactice provin din Colegiul „Spiru Haret", şcolile „Ioan Grigorescu" şi „Anton Pann" din Ploieşti. „Iniţial Curtea Constituţională ne-a dat aviz favorabil, însă Judecătoria Ploieşti ne-a respins decizia, astfel că am făcut recurs la Curtea de Apel, unde am primit o hotărâre irevocabilă. Urmează în ce mult două luni profesorii să primească banii câştigaţi în urma acestui proces", explică liderul sindical Gheorghe Giurumescu.

Dascălii au acţionat în instanţă Primăria Ploieşti pentru că de la aprobarea acestei legi ei au primit o majorare de doar 17%, urmând ca restul banilor să fie plătiţi de către municipalitate, lucru care, de altfel, nu s-a întâmplat.

Se pregătesc de proces

FSLI Prahova numără în acest moment 7.400 de sindicalişti, potrivit liderului acesteia.

După reuşita celor 250 de cadre didactice din Ploieşti, aproximativ alte 7.000, care sunt angajate la şcolile din Prahova, vor acţiona în instanţă primăriile de care aparţin, pentru a recupera sumele datorate în perioada 1 octombrie 2008 - 1 ianuarie 2010.

De data aceasta, însă, grupul care va demara procedurile de judecată va fi format din  mii de oameni, nu doar din câteva sute ca în acest caz. „Mi se pare absolut normal ca profesorii să acţioneze primăriile în instanţă, cât timp drepturile lor nu sunt respectate, iar zi de zi apar alte modificări prin care salariile scad în loc să crească", este de părere Constanţa Mihăilă, o profesoară din Ploieşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite