Ploieşti: 2011 aduce investiţii de zeci de milioane de euro în Prahova

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean Prahova va investi peste 100 de milioane de euro în proiecte ce nu suportă amânare. Printre acestea se numără alimentarea cu apă şi gaze a zeci de localităţi, reabilitarea unor spitale şi amenajarea unor staţii de epurare.

Alimentarea cu gaze şi apă a unor localităţi, modernizarea spitalelor şi a centrelor sociale, dar şi crearea unor noi unităţi spitaliceşti, proiecte de utilizare a energiei solare, continuarea asfaltării unor drumuri judeţene intens circulate sau reabilitarea unor obiective culturale, de patrimoniu public, toate acestea se află pe lista priorităţilor  Consiliului Judeţean Prahova pentru 2011.

Bugetul pentru următorul an conceput de administraţia judeţeană este unul îndrăzneţ. Nu mai puţin de 120 de milioane de euro, din care mare parte sunt fonduri europene, vor fi investite în proiecte, unele dintre ele aflate deja în desfăşurare.

„Ne vom axa pe Master Planul de apă-canal, şi anume aducerea în conformitate a oraşelor în ceea ce priveşte colectarea apelor reziduale. Vom avea staţii de epurare europene pe Valea Prahovei. Totodată, vom construi pasajul peste DN1,în zona Metro, pentru a fluidiza traficul. Camioanele vor ocoli astfel Drumul Naţional, pentru a nu aglomera circulaţia", a declarat Mircea Cosma, preşedintele Consiliului Judeţean Prahova.

În ceea ce priveşte alimentarea cu gaze, dacă în urmă cu zece ani, în Prahova existau doar 37 de localităţi, în 2010 numărul lor a crescut la 49, iar în 2013 va ajunge la 79. Anul viitor vor demara lucrări de alimentare cu apă în 11 localităţi. Tot de la anul va începe şi etapa de evaluare a spitalelor. Printre prorităţile CJ se află construirea unui nou Spital de Pediatrie în vecinătatea Spitalului Judeţean Ploieşti, sau amenajarea unor corp de clădire de la Maternitate care să funcţioneze ca spital de copii.

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

logo ads
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite