Ploieşti: Danemarca oferă 200 de joburi sezoniere în agricultură, la Bursa Locurilor de Muncă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă va organiza în data de 10 martie, în Ploieşti,  o bursă a locurilor de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca.

Sunt oferite circa 200 de locuri de muncă pentru lucrători în agricultură, în Danemarca, la recoltarea căpşunilor, mazării, zmeurii, cepei, dovlecilor. Vor exista si câteva posturi pentru şoferi de tractor, de camion, de autobuz şi de motostivuitori care să lucreze la fermele respective pe timpul sezonului de vară 2010. Un grup de angajatori şi consilieri EURES vor veni la bursa locurilor de muncă pent ua intervieva candidaţii care au aplicat online, în limba engleză, pe website-ul www.seasonalwork.dk.

PERIOADELE DE LUCRU PENTRU:

  • Recoltarea căpşunilor: de la sfârşitul lunii mai/mijlocul lunii iunie până la sfârsitul lunii iulie (5-10 săptămâni)
  • Recoltarea mazării: de la sfârsitul lunii mai până la sfârsitul lunii august (8-10 săptămâni)
  • Recoltarea dovlecilor/cepei: de la sfârsitul lunii mai până la sfârsitul lunii octombrie (două săptămâni de pauză în august)
  • Recoltare zmeură/căpşuni în sere: din aprilie până în noiembrie, perioade de timp diferite

CAZARE

În cazul recoltării căpşunilor şi mazării din luna mai până în luna august, în cele mai multe dintre ferme, aplicanţii trebuie să îşi aducă un cort, ustensile de gătit şi de haine groase. În ferme se vor asigura spaţii acoperite pentru prepararea mâncării, toalete şi baie. Taxa pentru cazare (corturi în aer liber) este între 2 şi 10 euro/zi, pentru a fi acoperite costurile serviciilor de electricitate, apă etc.

TRANSPORT

Aplicanţii trebuie să îsi planifice şi plătească din propriile buzunare transportul către Danemarca şi înapoi, în România.

SALARIZARE

Plata muncii la recoltatul căpşunilor şi mazării se efectuează în funcţie de cantitate - 0,8-0,9 euro/kg (o medie de 10-14 euro, pe oră). Conform contractului colectiv de muncă pentru sectorul agricol din Danemarca, lucrătorii trebuie să culeagă 17 kg./oră astfel încât să câstige 14 euro/oră.  Dacă nu îndeplinesc acest nivel, sezonierii pot să-si piardă locul de muncă după două săptămâni. Pentru alte tipuri de locuri de muncă se plăteste conform contractelor de muncă, în jur de 14 euro/oră brut sau după cantitatea recoltată (lucrătorii trebuie să fie capabili să câştige salariul minim pe oră).

PROGRAMUL DE LUCRU

Se lucrează 30-37 ore/săptămână, uneori câteva ore peste program. Deseori munca începe la ora 5.00 dimineaţa şi se lucrează până în jurul prânzului., timp de 6 zile pe săptămână.

 IMPOZITAREA

Lucrătorii sezonieri trebuie să meargă la oficiul Registrului Naţional (Folkeregisteret) din localitatea de reşedinţă (în Danemarca) pentru a fi înregistraţi în calitate de persoane plătitoare temporar de impozit.

Uneori angajatorul se poate ocupa de această înregistrare. Pentru a evita dubla impozitare, candidaţii care vor fi acceptaţi trebuie să aducă în Danemarca un formular special (certificat de rezidenţă fiscală pentru aplicarea Convenţiei de evitare a dublei impuneri încheiată între România si Danemarca, pentru persoane fizice române) care se eliberează de către administraţia finanţelor publice din fiecare judeţ.

CERINŢE:

  • Vârstă minimă - 18 ani.
  • Cunostinţe de limba engleză nivel mediu
  • Muncă fizică grea, pe perioade lungi de timp
  • Experienţă în munca manuală
  • Pentru candidatii pe posturile de soferi se solicită:

- Pentru soferii de camioane, autobuze se solicită: experientă; carnet de conducere C, D atestat ARR

- Pentru şoferii de tractor: experienţă, carnet de conducere categoria F şi/sau calificarea de „Mecanic agricol" (experienţăa în lucrări de întreţinere a culturilor: arat şi grăpat, semănat, erbicidat-maşini de stropit prin pulverizare, etc.)

- Pe lângă munca propriu zisă (conducerea camionului/tractorului) aplicanţii trebuie să şi culeagă fructe/legume.

 CUM SE APLICĂ PENTRU ACESTE LOCURI DE MUNCĂ

Este OBLIGATORIU ca fiecare candidat să îsi înregistreze on line CV-ul, în limba engleză, pe site-ul oficial danez pentru muncă, www.seasonalwork.dk.

DATA ULTIMEI APLICAłII PE ACEST SITE ESTE 1 martie 2010 !

Selecţia persoanelor care vor fi invitate să participe la interviu, în data de 10 martie 2010,  la Ploieşti,  aparţine în totalitate angajatorilor/consilierilor EURES danezi.Persoanele care nu se înregistrează pe acest site sau care nu completează corect CV-ul nu vor putea participa la selecţie. Înştiinţarea persoanelor selectate de către angajatorii danezi care vor participa la interviu se va face de către consilierul EURES din cadrul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din judeţul de domiciliu al candidatului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite